ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικεί … πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ευρώ- ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμους», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Λάρισας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η  συγκυβέρνηση μέσω των υπουργών της ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ  συνεχίζει την όλο και πιο βαθιά πρόσδεση της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς :

  • Στη σύνοδο των υπ.Αμυνας του ΝΑΤΟ – που εξέτασαν το «Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης» – κατέθεσε την πρόταση για ίδρυση νέας πολυεθνικής μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη και τη μετατροπή της Καρπάθου σε νέο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο στο Αιγαίο.
  • Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ο έλληνας ΥΠΕΞ προσυπέγραψε τη νέα παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την επίσημη έναρξη της ναυτικής επιχείρησης “EU NAVFOR” στη Μεσόγειο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών των μεταναστών. Στο φόντο των ανταγωνιστικών συμφερόντων, κλιμακώνονται οι στρατιωτικές – επιχειρησιακές προετοιμασίες με τη συγκυβέρνηση να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο, προτάσσοντας το επιχείρημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας.

Τόσο στις αποφάσεις της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ για στρατιωτική δράση με πρόσχημα το μεταναστευτικό , όσο και αυτές του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της «Δύναμης Αντίδρασης» από 13.000 σε 40.000 άνδρες , δεν χωράει καμία ολιγωρία. Η ΕΕΔΥΕ, οι Επιτροπές Ειρήνης, μαζί με το λαϊκό κίνημα, καλούμαστε να αποκαλύψουμε τον επικίνδυνο χαρακτήρα αυτών των σχεδιασμών και να δυναμώσουμε τη δράση για τη ματαίωση των επικίνδυνων σχεδίων με έμφαση στην αποτροπή της ελληνικής συμμετοχής, των κινήσεων ενίσχυσης της Σούδας και της εγκατάστασης νέας βάσης στην Κάρπαθο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ