Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ: ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ GAME IS OVER

Δεν έχει κανένας εξηγήσει από εκείνους που ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα για μια ταπεινωτική συμφωνία, πώς την περασμένη Δευτέρα όταν τέθηκε ενώπιον τους η ελληνική πρόταση έκαναν λόγο για συμφωνία. Τι άλλαξε και επανήλθαν με ισοπεδωτική πρόταση, την οποία συνέταξαν οι σκληροί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;

Προφανώς και θέλουν να εξευτελίσουν την Ελλάδα και να περιοδεύουν στη συνέχεια με τη συμφωνία υπό μάλης για να φοβηθούν όσοι θέλουν στην Ευρώπη να ακολουθήσουν την πορεία αμφισβήτησης που υιοθέτησε ο Τσίπρας. Δεν θέλουν να δώσουν ούτε το παραμικρό στην ελληνική κυβέρνηση καθώς τούτο θεωρούν πώς θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα υπάρξει και συνέχεια. Γνωρίζουν στο διευθυντήριο της Ε.Ε. πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ισχυρό πολιτικό συμβολισμό για όλη την Ευρώπη.

Είναι προφανές πως οι θεσμοί επιθυμούν υποταγή της χώρας και εξευτελισμό της κυβέρνησης. Η Αθήνα έχει προβεί σε υποχωρήσεις θέλοντας να τερματίσει την αβεβαιότητα, να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία που έχει στεγνώσει, γονατίσει  και να πετύχει έστω και επώδυνη συμφωνία. Ούτε αυτό δεν το επέτρεψε το διευθυντήριο της Ε.Ε. Τα θέλει όλα και ζητά ακόμη περισσότερα. Η αλαζονεία του διευθυντηρίου έχει σε όλο του το μεγαλείο αναδειχθεί αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Διευθυντής της ορχήστρας ο Σόιμπλε και οι υποτακτικοί στο Γιούρογκρουπ βαρούν παλαμάκια. Στο παρασκήνιο για να συντάσσει τα σκονάκια με τις συνταγές της ισοπέδωσης, παραμένει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Είναι, ισχυρίσθηκαν, οι προτάσεις της Αθήνας υφεσιακές. Και για πέντε χρόνια που είχαν το πάνω χέρι στην Ελλάδα οι τροικανοί, τι μέτρα είχαν προτείνει, μήπως αναπτυξιακά; Είχαν επιβάλει πολιτική ύφεσης με στόχο να εισπράττουν αλλά και να κρατούν στην πρίζα στη χώρα. Οι μνημονιακές συνταγές είναι αδιέξοδες από μόνες τους και τούτο επιβεβαιώνεται και από το κυπριακό πείραμα, στο οποίο ευημερούν οι αριθμοί και έχουν γονατίσει οι πολίτες.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα στο σημερινό Γιούρογκρουπ. Όλη την εβδομάδα περνούσαμε από τη δοκιμασία του σκωτσέζικου ντους. Την μια, έλεγαν, ότι  επίκειται συμφωνία και την άλλη πως οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Η Αθήνα- και εδώ είναι που ελέγχεται η κυβέρνηση- θα έπρεπε έχοντας εξαρχής σχέδιο Β΄, να κλείσει το θέμα νωρίτερα. Ενδεχομένως και το Μάρτιο, είτε με συμφωνία είτε χωρίς. Πιθανόν ο Πρωθυπουργός να είχε πιστώσει περισσότερο από ότι έπρεπε τους Ευρωπαίους.

Σήμερα είναι η στιγμή της κρίσης για συμφωνία ή για ρήξη. Ο Τσίπρας επιδιώκει τη συμφωνία, όμως δεν πρόκειται να θυσιάσει τη χώρα για την όποια λύση του προτείνουν. Γνωρίζει πως τα περιθώρια για τους Έλληνες πολίτες έχουν εξαντληθεί.

Το αλαζονικό του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ   (“The game is over “- “το παιχνίδι τελείωσε”), έχει απαντηθεί διά του Αλέξη Τσίπρα με ένα μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

mignatiou.com

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ