ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Ο Γ. Μανώλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών, σε ανακοίνωσή για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τονίζει:

«Προεκλογικά τον Ιανουάριο 2015 ο κ. Τσίπρας, ζητούσε καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό για να μην παραδώσει τη χώρα στους δανειστές, να μην παραδώσει την πολιτική μας αξιοπρέπεια, να τερματίσει τα μνημόνια. Στις 24 Ιανουαρίου 2015 ψηφίσαμε αριστερή Κυβέρνηση, ώστε να διαπραγματευθεί αυτά που προεκλογικά έλεγε.

Ψηφίσαμε αριστερή Κυβέρνηση για να μην έχουμε μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη μετανάστευση. Ψηφίσαμε αριστερή Κυβέρνηση γιατί βαρεθήκαμε να είμαστε στο ρόλο του θεατή, για να έρθει σε ρήξη με τα Ευρωπαϊκά λόμπι, για να καταργήσει  το μνημόνιο, για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις με ένα άρθρο που κάθε φορά ψηφίζανε μας αφαιρούσαν ένα κομμάτι από τη ζωή μας, από την αξιοπρέπειά μας και μας οδηγούσαν πιο βαθιά στη λιτότητα και τη μιζέρια.

Ακριβώς 5 μήνες μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός αιφνιδιαστικά ζητάει μέσα σε ελάχιστες ημέρες τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και δεσμεύεται για ακόμη μία φορά ότι από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με τη δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του.

Μάλλον μας δουλεύουν, για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά λέξη, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του έχουν νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία για συγκεκριμένη αποστολή «διαπραγμάτευση εντός της Ευρώπης» και δεν χρειάζονται κανένα δημοψήφισμα, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα συνιστά, όχι απλώς εθνική ταπείνωση αλλά εθνική τραγωδία. Εκτός και αν θέλουν με αυτόν τον τρόπο τις δικές τους αδυναμίες να τις μεταφέρουν στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Με το δημοψήφισμα ζητάνε να πούμε ΟΧΙ στη πρόταση των δανειστών κατά συνέπεια ΝΑΙ στην πρόταση της Κυβέρνησης, που προβλέπει φοροεισπρακτικά μέτρα 8 δις ευρώ. Εδώ τίθεται το ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό «αν η πρότασή σας γινόταν δεκτή από τους θεσμούς θα ζητούσατε την γνώμη του λαού με δημοψήφισμα; Πιστεύεται ότι ο Ελληνικός Λαός νοιώθει περήφανος για τη δική σας πρόταση;». Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί και να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, ποιες θα είναι οι συνέπειες και η συνέχεια για τη Χώρα μας, αν ο λαός ψηφίσει με πλειοψηφία ΟΧΙ.

Περίμενα από μία αριστερή Κυβέρνηση να έχει συνέπεια λόγων και έργων και όχι στη πρώτη δυσκολία να το βάζει στα πόδια. Εσείς κ. της Κυβέρνησης καθορίσατε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Η συζήτηση με τους εταίρους οδηγήθηκε με δική σας ευθύνη σε διαδικασία μεγαλύτερων απαιτήσεών τους. Το έντιμο κ. Πρωθυπουργέ θα ήταν να προχωρήσετε άμεσα σε εκλογές γιατί εκλεχθήκατε να πάτε τη χώρα μπροστά, να τη δώσετε τη χαμένη της περηφάνια, να τερματίσετε τα μνημόνια, τη λιτότητα και τη μιζέρια και αντί αυτών μας καλείτε σαν λαό να ψηφίσουμε μεταξύ «Σκύλλας και Χάρυβδης» δηλαδή κατά της πρότασης των δανειστών και κατά συνέπεια υπέρ της δική σας φοροεισπρακτικής πρότασης των 8 δις ευρώ και σκληρών συνταξιοδοτικών μέτρων, χωρίς να γνωρίζουμε τη θα γίνει την επόμενη μέρα ενός ΟΧΙ. Απεύχομαι να υπάρξει επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, δηλαδή να ξεκινήσει από αύριο ειδική τραπεζική αργία και επανάληψη του Κυπριακού σεναρίου με τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε».

Τέλος ο κ. Γ. Μανώλης, καλεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, να καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα –  ψήφισμα επί της διεξαγωγής ή μη του δημοψηφίσματος καθώς και για την παραμονή η μη της χώρας μας στο ευρώ και την Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ