ΔΗΛΩΣΗ Η. ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

 

Η ελληνική κυβέρνηση 5 μήνες τώρα διαπραγματεύτηκε με τον καλύτερο και πιο επίμονο τρόπο, γιατί αυτή ήταν η λαϊκή εντολή που πήρε από τις τελευταίες εκλογές. Η εντολή των εκλογών της 25ης Γενάρη ήταν σαφής: εντολή για τερματισμό των μνημονίων και της λιτότητας.

Όμως οι προτάσεις της κυβέρνησης για μια επωφελή λύση και για τις δυο πλευρές με τα βήματα συμβιβασμού που αυτή απαιτούσε, δεν έγιναν αποδεκτές.

Ο στόχος των δανειστών, ολοφάνερα πλέον, ήταν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση που τους χαλούσε τη συνταγή του μονόδρομου και να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό που τόλμησε να διεκδικήσει το μέλλον του. Λέμε να μην τους κάνουμε το χατίρι.

Το τελεσίγραφό τους για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση ΕΚΑΣ, ομαδικές απολύσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων για να επιτευχθεί το πλεόνασμα και πολλές άλλες αντίστοιχες προτάσεις, δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τέτοια εντολή και δε θα μπορούσε ποτέ μια αριστερή κυβέρνηση να υπογράψει την καταδίκη του λαού της. Έτσι αποφασίσαμε την προσφυγή σε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, αυτή του δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του.

Το στρατόπεδο των υποστηρικτών των δανειστών στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι «εταίροι» έχουν εξαπολύσει πόλεμο. Προσπαθούν να πείσουν πως το δημοψήφισμα αφορά το νόμισμα και την έξοδο από την Ευρώπη. Χρειάζεται ψυχραιμία και απλή λογική για να πάμε την Κυριακή σ’ ένα δημοψήφισμα που θα μας δώσει μια μεγάλη ευκαιρία. Να μη φοβηθούμε. Είναι λίγες μόνο μέρες.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επιδιώξεις τους να ταπεινώσουν και να καταδικάσουν σε απόλυτη φτώχεια την ελληνική κοινωνία θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Η επόμενη μέρα θα μας κάνει πιο δυνατούς και σε σαφώς καλύτερη θέση. Καλούμε το λαό της Θεσσαλίας σε ένα βροντερό ΟΧΙ. Το μέλλον μας θα το φτιάξουμε εμείς και είναι αυτό που επιθυμούμε για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ένα μέλλον με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, δημοκρατία, αξιοπρεπή ζωή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ