ΕΚΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα όταν, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές,

κάποιοι από τους πιστούς άρχισαν να φωνάζουν δυνατά “όχι” προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό…

Το πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου. Ο μητροπολίτης -που συνηθίζει να παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα- στο τέλος του κηρύγματός του θέλησε να εκφράσει τη δική του θέση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Έτσι, απευθυνόμενος προς τους πιστούς και αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε: “Προσοχή, προσευχή, ελπίδα. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Εγώ έχω το δικαίωμα, μία φορά να πω μία εξομολόγηση. Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη. Έχει τρωτά…”.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση αυτή, όταν κάποιοι από τους πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία, φώναξαν δυνατά: “Οχι, όχι” και αρκετοί από το εκκλησίασμα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο μητροπολίτης, που προς στιγμήν φάνηκε κάπως αμήχανος, απευθυνόμενος προς τους ιερείς που τον συνόδευαν, αναρωτήθηκε: “Τώρα είναι όχι ή εναντίον αυτού;”

“Ένας είναι” του απαντούν οι ιερείς και, αφού ο μητροπολίτης πίνει μία γουλιά νερό, σημειώνει “Α! ένας είναι” και αρχίζει τις ψαλμωδίες διακόπτοντας εσπευσμένα το κήρυγμά του που είχε αυτή την αναπάντεχη κατάληξη.

protoplano.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ