ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, μπροστά στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την ερχόμενη Κυριακή, καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα καταδίκης σε αυτούς που με τις αντεργατικές-αντιλαϊκές τους πολιτικές μας ρίχνουν στον καιάδα.

Το μήνυμα αυτό να είναι σύμφωνο με την αγωνιστική μας πορεία, δράση και  τα αιτήματά μας που ματώνουμε  και  παλεύουμε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, για να καταργηθούν τα μνημόνια οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν για λογαριασμό της Ε.Ε και των αναγκών του κεφαλαίου. Αλλά και της  σημερινής κυβέρνησης που όχι μόνο διατηρεί αλλά έχει καταθέσει πρόταση με νέα βάρη ύψους 8 δισεκατομμυρίων που θα τσακιστεί ότι μας έχει απομείνει.

Να απαντήσουμε στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η κυβέρνηση με βάση αυτή την πείρα που συσσωρεύσαμε και να πούμε:

  • Ένα δυνατό όχι στην πρόταση τόσο των ληστών-ιμπεριαλιστών της Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
  • Ένα δυνατό όχι στην πρόταση της κυβέρνησης που κινείται στην ίδια γραμμή.

Και οι δύο προτάσεις φέρνουν νέα ανυπόφορα, καταστρεπτικά μέτρα σε βάρος μας, πάνω σε ότι μας έχει μέχρι σήμερα επιβληθεί.

Να μην δεχθούμε νέα μνημόνια και μέτρα, να μην μας βάλουν μέσα από τα κάλπικα ερωτήματα στο δημοψήφισμα να τους δώσουμε έγκριση για την συνέχεια των καταστρεπτικών τους πολιτικών ή  να επιλέξουμε δημίους.

Αυτό θα είναι ένα πραγματικό μήνυμα καταδίκης απέναντι  στους πραγματικούς υπεύθυνους που αδίστακτα εφαρμόζουν τις πολιτικές της Ε.Ε του κεφαλαίου και μας  καταδικάζουν στην ανέχεια, την φτώχεια, την δυστυχία.

Μόνο έτσι θα έχει νόημα η ψήφο μας και θα είναι ακόλουθο και συνεπές  της αγωνιστικής μας στάσης, δράσης και πορείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, να εκφράσουν στη κάλπη την αντίθεσή τους αυτή με διάφορους τρόπους, ακόμα βάζοντας μέσα στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος το κείμενο των αιτημάτων μας.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά των αγώνα για όλα μας τα αιτήματα.

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!

Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη, κανένας μόνος του!

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ