ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πρόγραμμα ομιλιών και παρεμβάσεων για το δημοψήφισμα ανακοίνωσε για σήμερα και αύριο η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα  29/6/2015

στις 7:30 μμ η Μ. Γαβαλά θα μιλήσει σε σύσκεψη στο «Μπαράκι του Μύλου»

Τρίτη 30/6/2015

Η Μ. Γαβαλά, στις 7: 00 πμ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ

Στις 7:00 πμ ο Τ. Τσιαπλές θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Φυτώριο του Δήμου Λάρισας

Στις 11: 00 μ.μ. ο Ρ. Μαρούδας θα μιλήσει στους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας στο Αμαξοστάσιο

στις 10:30 πμ ο Ρ. Μαρούδας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Φάρσαλα

στις 7:30 μμ θα γίνει συγκέντρωση σε εργαζομένους από το χώρο της υγείας που θα μιλήσει η Μ. Γαβαλά, στο «μπαράκι του Μύλου»

στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Τσαριτσάνη ο Τ. Τσιαπλές, στο καφενείο του Λ. Παπαδήμου

Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος το ΚΚΕ αναφέρει και τα εξής:

Καλούμε το λαό του νομού μας  στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη να πει  ΟΧΙ στο μνημόνιο των  ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ , ΟΧΙ στο μνημόνιο και της Ελληνικής  Κυβέρνησης.

Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ.

Μόνον έτσι  θα ακυρώσει με την ψήφο του τα εκβιαστικά διλήμματα.  Μόνον έτσι δε θα επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Να “ακυρώσει” αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα με τη δική του πρόταση, η  πρόταση του ΚΚΕ θα είναι και σε ψηφοδέλτιο, αλλά θα είναι και με ακύρωση ενός ψηφοδελτίου. Θα βγάλουμε ψηφοδέλτιο και θα το μοιράζουμε στον κόσμο, για να πει αξιοπρεπώς απορρίπτουμε τους θεσμούς, απορρίπτουμε και την πρόταση της κυβέρνησης.

Αυτό το ψηφοδέλτιο πρέπει να πέσει στην κάλπη.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έκθετη, γιατί απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ – και ούτε καν την έθεσε σε ψηφοφορία στη Βουλή – να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού τα εξής ζητήματα:

Μόνον έτσι βροντοφωνάζει  « τέρμα πια στην κοροϊδία, δεν σας εμπιστευόμαστε, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς εσάς» .

Διαφορετικά, όσο τους δίνει πίστωση χρόνου, όσο τους φοβάται, η ελληνική κυβέρνηση θα μεταφράσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων.

Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και “παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία”, όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ούτε η πρόταση των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47+8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνεται γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:

Ή θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ισχυρό ΚΚΕ, αξιοποιώντας την πείρα του και τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που έχει και τις οποίες δεν έχει ακόμη δοκιμάσει.

Ή τα επόμενα χρόνια θα μετρήσει νέες απογοητεύσεις, νέες ήττες και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να χάνεις μια μάχη, επειδή ο συσχετισμός είναι ακόμη αρνητικός, επειδή ακόμη ο αντίπαλός σου είναι πιο δυνατός και είναι άλλο, τελείως διαφορετικό, να χάνεις χωρίς να έχεις δώσει ποτέ αυτήν τη μάχη.

Η πρώτη επιλογή ανοίγει δρόμους και προοπτικές, δημιουργεί προϋποθέσεις και παρακαταθήκες για να αλλάξουμε το συσχετισμό σε μια πορεία, να αποσπάσουμε και κάποιες επιμέρους κατακτήσεις, η δεύτερη επιλογή είναι η πλήρης συνθηκολόγηση με τη βαρβαρότητα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια πολύ χειρότερα εμείς και τα παιδιά μας.

Καλούμε το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη του στα κόμματα της ΕΕ, του κεφαλαίου, να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Να μην μπει στο βρώμικο εκβιαστικό παιχνίδι τους, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα. Να τη σκεφτεί!

Ψηφίζοντας κόντρα σ’ αυτό που του ζητάνε, να ακυρώσει αυτό τον εκβιασμό.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ