ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Αντεγκλήσεις, διαξιφισμούς και μια αποχώρηση επεφύλασσε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και με απόντα τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που μετείχε στην αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,  ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Αφορμή το αίτημα των περιφερειακών συμβούλων κκ  Καραμπάτσα  και Τύμπα  για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του δημοψηφίσματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταλήγοντας ότι «… το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση υπέρ του ΝΑΙ», με τον πρόεδρο να φέρνει προς συζήτηση το ψήφισμα της ΕΝΠΕ κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία» Στάθη Ντούρου, ο οποίος αποχώρησε κάνοντας λόγο για «κλοιό απίστευτης τρομοκρατίας, μέρος της οποίας είναι και η άποψη της ΕΝΠΕ».

«Λέμε «όχι» στα πιόνια του Γιούνκερ  και αποχωρούμε από τη συνεδρίαση για να βγούμε στο δρόμο όπου σήμερα δίνεται η πραγματική μάχη», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Ντούρου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαίρνοντας το λόγο η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης  «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Ευαγγελία Λιακούλη  υπογράμμισε ότι «… το θέμα είναι χαώδες ωστόσο οι ουρές στα ΑΤΜ, οι συντάξεις με το σταγονόμετρο και η νεκρή αγορά συνθέτουν ένα σκηνικό εικόνας απ’ το μέλλον. Χρέος του Περιφερειακού Συμβουλίου να καλέσει όλους να ομονοήσουν εθνικά έξω από διχαστικά διλήμματα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκος Πουτσιάκας  τόνισε πως πρέπει να αναζητηθεί μια συμφωνία επωφελής για όλους αφού «… απαντάμε όχι στη συμφωνία που μας προτείνουν, ωστόσο επείγει η επαναδιαπραγμάτευση με καλύτερους όρους».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά με τοποθετήσεις συμβούλων, ενώ σχετική επερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής  Συσπείρωσης» Βαγγέλη Μπούτα  για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας αποσύρθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου και θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ