ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Eurogroup θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη το πρωί για να συζητήσει τις νέες ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την απογευματινή τηλεδιάσκεψη. Έλληνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη νέα συνεδρίαση αύριο το πρωί ώστε να εξετασθούν οι ελληνικές προτάσεις.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκε η ελληνική πρόταση για μια νέα συμφωνία χωρίς παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και χωρίς το ΔΝΤ, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η χώρα ζητά ένα νέο δάνειο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και αυτό σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών θα συνοδεύεται από conditionalities (κατάλογο όρων και προϋποθέσεων).

Στην επιστολή που έστειλε η ελληνική πλευρά η Αθήνα αναφέρει ρητά ότι αιτείται νέο διετές δάνειο με βάση τους όρους του Ταμείου. Παράλληλα απευθύνει αίτημα να υπάρξει τεχνική παράταση έως ότου συμφωνηθούν οι όροι της νέας συμφωνίας προκειμένου να αποφευχθεί τεχνική πτώχευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ