Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ «ΝΑΙ»!

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (29/6) προέβη για άλλη μια φορά σε μια ωμή επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, θέτοντας επί της ουσίας εαυτόν επικεφαλής του μαύρου μετώπου του ΝΑΙ στην υποταγή στην μνημονιακή ειμαρμένη ! 

Προκλητικά ψευδόμενος – γεγονός που αποκάλυψαν άμεσα ξένοι δημοσιογράφοι- ισχυρίστηκε ότι η πρόταση των «θεσμών» προς την ελληνική κυβέρνηση δεν είχε χαρακτήρα τελεσιγράφου και ότι δεν περιελάμβανε μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις !

Ζήτησε δε ευθέως  από τον ελληνικό λαό , ως να απευθύνεται σε κατοίκους αποικίας, να ψηφίσει «ναι, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί υπόψη του»  και ξεδιπλώνοντας την πάγια παρελκυστική τακτική των «θεσμών» πρόσθεσε ότι «η πόρτα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση είναι ανοικτή» !

«Ένα ‘όχι’ θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει ‘όχι’ στην Ευρώπη» ανέφερε , προσθέτοντας προκλητικά ότι λέει στον ελληνικό λαό «πως δεν πρέπει να αυτοκτονήσει γιατί φοβάται τον θάνατο»!

Ο επικεφαλής της Κομισιόν σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας εμφανίστηκε , μάλιστα, στην αρχή της ομιλίας του «βαθύτατα απογοητευμένος για την διακοπή των διαπραγματεύσεων», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρωπαϊκή συνείδηση υπέστη πλήγμα».

Παράλληλα  ισχυρίστηκε προκλητικά ότι ουδέποτε δόθηκε στην ελληνική  κυβέρνηση τελεσίγραφο,  διερωτώμενος θρασύτητα, «ποιος δρα κατά τέτοιο τρόπο;»

«Την Παρασκευή για ακόμα μια φορά ήμασταν αποφασισμένοι με υπομονή γύρω από ένα τραπέζι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία.», ανέφερε.

«Έκανα τα πάντα. Και άλλοι. Και δεν μας αξίζει αυτή η επικριτική στάση. Ούτε σε μένα ούτε στον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πραγματικά προσπάθησε τα μέγιστα τις προηγούμενες εβδομάδες για να υπάρξει συμφωνία.», δήλωσε  ανενδοίαστα ο επικεφαλής της Κομισιόν, καλώντας τον ελληνικό λαό να «λυπηθεί» τους εκβιαστές του !

«Διευκρινίζω, δεν πρόκειται για δέσμη μέτρων λιτότητας. Κάποια από τα μέτρα θα πονέσουν, αλλά αυτή η δέσμη προτείνει ένα δρόμο για το μέλλον. Μειώνει τους δημοσιονομικούς στόχους και δίνει περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση.», πρόσθεσε με κυνισμό.

«Είναι μια δίκαιη δέσμη μέτρων», απεφάνθη και προχώρησε σε προκλητικές συστάσεις  ότι «κανείς δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν μέτρα με μειώσεις μισθών και συντάξεων», ισχυριζόμενος ότι από την πλευρά των δανειστών «έγιναν μεγάλες υποχωρήσεις, όπως η μείωση των δημοσιονομικών στόχων».

Ο αξιότιμος «εταίρος» «φιλέλληνας» κύριος Γιούνκερ κατεληξε ρητά ότι δεν έχει να κάνει νέες προτάσεις.«Έχουμε μετακινήσει βουνά. Οι ελληνικές αρχές έκλεισαν την πόρτα. Όταν μια ολοκληρωμένη συμφωνία βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι. Δεν έχω να κάνω νέες προτάσεις σήμερα».

Αν ο Γιούνκερ δεν έχει να κάνει νέες προτάσεις, υπάρχει εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα, η οποία γράφει στη σημαία της το κυβερνητικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και την εφαρμογή του μέχρι τέλους.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ – “Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ”

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους ξένους  ανταποκριτές που παρακολουθούσαν τη  συνέντευξη Τύπου στα όσα προκλητικά ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί δήθεν μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση – τελεσίγραφο των «Θεσμών».

Για προσωπική, κατά μέτωπο επίθεση του Ζ. Κλ. Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. Προσθέτει ότι όσα ανέφερε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των “Θεσμών”, δεν ισχύουν, υπενθυμίζοντας όσα προβλέπονται για το ΕΚΑΣ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα “ύψωσαν τα φρύδια” όταν άκουσαν τις συγκεκριμένες αναφορές, ενώ, μετά τον Π. Σπίγκελ, και ο δημοσιογράφος των Times του Λονδίνου, Bruno Waterfield, μεταδίδει ότι “ο Γιούνκερ λέει μεγάλα ψέματα”. “Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει την αλήθεια, λέει ο Γιούνκερ. Ο άνθρωπος που μόλις ισχυρίστηκε ότι η Ευρωζώνη δε θέλει περικοπή συντάξεων”, προσθέτει.

 

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΚΟΣ – iskra.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ