ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ €1,6 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Με την κυβέρνηση στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της να βρίσκονται σε διαμάχη εξαιτίας της επικείμενης λήξης της προθεσμίας για την αποπληρωμή του χρέους στο ΔΝΤ, ένας 29χρονος από το Yorkshire βρήκε μια διαφορετική λύση.

Ο Thom Feeney, ο οποίος λέει ότι έχει βαρεθεί τους «αναποφάσιστους» πολιτικούς, έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Indiegogo όπου όποιος θέλει δωρίζει χρήματα, με σκοπό να συγκεντρώσει 1,6 δις € για να βοηθήσει στη διάσωση της χώρας.

Η συλλογιστική του είναι : υπάρχουν 503 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ. Θα πρέπει να συνεισφέρουν περίπου €3 ο καθένας (όσο κοστίζει και μια φέτα ή μια ελληνική σαλάτα) για να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επενδύσουμε σε κάτι για να μεγαλώσει, είτε πρόκειται για ένα άτομο, είτε για μια επιχείρηση ή για ένα έθνος, όπως η Ελλάδα,” εξήγησε ο Feeney.

“Φαίνεται να υπάρχει μια προσπάθεια από πολλά μέσα ενημέρωσης να μας πείσουν ότι οι μειώσεις, οι στερήσεις, η λιτότητα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη, και εγώ δεν συμφωνώ με αυτό.”

Η ιδέα του της διάσωσης «από το λαό, για το λαό», φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε όλη την ήπειρο με τον Feeney να λέει ότι έχει κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν δωρίσει χρήματα σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή της διαδικτυακής εμφάνισης της σελίδας, τη Δευτέρα – αν και υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μπροστά.

“Ελπίζω ότι η εκστρατεία θα επιτύχει τον στόχο της,” προσθέτει με αισιοδοξία ο Feeney. “Νομίζω ότι θα είναι μια νίκη για τη λαϊκή εξουσία. Ναι, είναι ένας ψηλός στόχος, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει.”

Μπορείτε να κάνετε δωρεά στο Ελληνικό Ταμείο Διάσωσης στο Indiegogo ΕΔΩ.

independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ