Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παρέμβαση στις εξελίξεις επιχειρεί σήμερα ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ζητώντας από τον πρωθυπουργό, μετά την κατάθεση της χθεσινής πρότασης προς τους δανειστές, να προχωρέσει σε ακύρωση του δημοψηφίσματος. Η παρέμβαση του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής:

“Η Βουλή των Ελλήνων την 27/06/2015 προκήρυξε την διενέργεια δημοψηφίσματος με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ερώτημα για το οποίο οι Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες σαφέστατα απαντούν όχι στην πρόταση συνέχισης της λιτότητας και των σκληρών μνημονίων.

Επειδή όμως χθες η Ελληνική κυβέρνηση επίσημα κατέθεσε νέα πρόταση προς τους δανειστές, η διενέργεια του δημοψηφίσματος καθίσταται άνευ αντικειμένου και ΜΟΝΟ διχασμό θα φέρει στους Έλληνες.

Πρέπει ο Πρωθυπουργός  να συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή των Ελλήνων και να ακυρώσει το δημοψήφισμα ανεξάρτητα με την αποδοχή ή μη της πρότασης από τους δανειστές, διότι η ακύρωση του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει δείγμα γνήσιας διάθεσης εξεύρεσης λύσης εντός ευρωζώνης και τρανταχτή απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού της Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή  οικογένεια.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ