ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ, ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Την άμεση σύγκληση του δ.σ. Λάρισας ώστε να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του σώματος οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πλην Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ.Ρ. Καραλαριώτου, Κ. Τζανακούλης, Ντ. Διαμάντος και Εκτ. Νασιώκας, υποστηρίζοντας ότι το συμβούλιο πρέπει να ταχθεί υπέρ της ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγρ. 3β υπάρχει «κατεπείγουσα περίπτωση που δικαιολογεί την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ζητάμε, σύμφωνα με την παράγρ. 3γ,  να το συγκαλέσεις αύριο το μεσημέρι στις 12,00μμ με πρόσκληση και προς τους αιρετούς εκπροσώπους των άλλων θεσμών της ΤΑ και του Κοινοβουλίου καθώς και, προς τους Προέδρους όλων των φορέων της πόλης.

Σε διαφορετική περίπτωση και, σύμφωνα με την παράγρ. Δ, ο Πρόεδρος του ΔΣ υποχρεούται να το συγκαλέσει αφού το ζητά «το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας».

(Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγρ. 9, «σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί την ημέρα της συνεδρίασης).

Η άμεση σύγκλιση του ΔΣ συνίσταται στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την ανακοίνωση διενέργειας του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5/7/2015 και ιδιαίτερα, από σήμερα Τετάρτη, 1/7/2015 τα ξημερώματα μία (1,00 πμ) ώρα Ελλάδας οπότε και η Ελλάδα μπήκε στον αστερισμό της τεχνικής χρεωκοπίας προς το ΔΝΤ με απρόβλεπτες Εθνικές, Κοινωνικές και Οικονομικές συνέπειες.

Μία κατάσταση η οποία και στην πόλη μας εξελίσσεται με δραματικές εικόνες και καταστάσεις για τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Μία κατάσταση που θα επιδεινωθεί με κάθε περίπτωση αποτελέσματος (ΝΑΙ ή ΟΧΙ), όσο και με μεγάλο ποσοστό και αν επιτευχθεί αυτό.

Το κυρίαρχο που μας απασχολεί διότι, το διαπιστώνουμε διαρκώς και καθημερινά στην πόλη είναι το στοιχείο της διαίρεσης και του διχασμού στο λαό της πόλης, με έντονα στοιχεία αντιπαράθεσης που θυμίζουν άλλες εποχές. Και αυτό αν συμβαίνει στις πρώτες μέρες μας ανησυχεί μήπως και κλιμακωθεί.

Η ανάταξη των δυσχερειών και των θλιβερών καταστάσεων χρειάζεται χρόνο και προπαντός, άμεση συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας και των εταίρων στην ΕΕ, με απόφαση των κοινοβουλίων των χωρών.

Στα πλαίσια αυτά, η πρότασή μας προς συζήτηση συνίσταται στα εξής:

 1. ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ της διενέργειας του δημοψηφίσματος το οποίο το ακύρωσε στην πράξη η ίδια η Κυβέρνηση αφού:
 • Το επίμαχο κείμενο- πρόταση δεν υφίσταται διότι, αφορούσε το πρόγραμμα που έχει λήξει.
 • Στο τελευταίο βελτιωμένο κείμενο- πρόταση των δανειστών η Κυβέρνηση απάντησε με δικό της κείμενο και, ήδη, αυτό αποτελεί έναρξη διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα.
 1. ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ από την Κυβέρνηση για την μη απόδοση των συντάξεων στο ακέραιο και στον προβλεπόμενο χρόνο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτό να γίνει εδώ και τώρα διότι:
 • Ανταποκριθήκαμε ως Δήμος στην έκκληση- απαίτηση της Κυβέρνησης για απόδοση διαθέσιμων του Δήμου για τη διασφάλιση των εσωτερικών αναγκών (με κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ επί της αρχής με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και, με συγκεκριμένες επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράσαμε)
 • Οι συντάξεις είναι ο μόχθος χρόνων προσφοράς προς την Πατρίδα και την Οικονομία της από τους ανθρώπους που είναι απόμαχοι από τη δουλειά αλλά, δεν είναι απόμαχοι από τη ζωή. Οι συντάξεις τα τελευταία 5 χρόνια στηρίζουν, δυστυχώς, οικογένειες ανέργων.
 1. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ «ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ» σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο φορέα της δημόσιας διοίκησης και της παραγωγικής διαδικασίας που να αποβλέπει στην προετοιμασμένη αντιμετώπιση πιθανών ραγδαίων εξελισσόμενων δραματικών καταστάσεων στους τομείς της ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής, της διατροφικής επάρκειας και της επαρκούς Υγειονομικής κάλυψης.
 1. Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ να αποφασίσει, καταρχήν μέχρι 31/7/2015, και ανάλογα αν απαιτηθεί και κριθεί ανάγκη να παραταθεί,
 • την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών από το Δήμο σε επίπεδο δημοσίων αγαθών (νερού, αποχέτευσης, καθαριότητας) χωρίς διακοπή σε καμία περίπτωση σε κανέναν
 • την μη ύπαρξη αναγκαστικών μέτρων για την απαίτηση είσπραξης χρεών προς το Δήμο από κάθε Δημότη
 • την απαίτηση ως Δήμος για λογαριασμό όλων των δημοτών προς κάθε άλλη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και αγαθών (Αερίου, Τηλεφωνίας, Μεταφορών) να ενεργήσει ανάλογα με το Δήμο και, να μη διακόψει την παροχή αλλά, και να μην προβεί σε αναγκαστικά μέτρα.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων (με την αποδοχή του συνόλου των συμβούλων τους): Ειρήνη Καραλαριώτου,           Κων/νος Τζανακούλης, Έκτορας Νασιώκας, ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com