ΛΕΜΕ “ΟΧΙ” ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ

Ανακοίνωση ενόψει δημοψηφίσματος έκανε η παράταξη ΠάμεΚόντρα για την ανατροπή στο δήμο Κιλελέρ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η άκαρπη έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς, που πραγματοποιούνταν εδώ και 5 μήνες, αποκαλύπτει ότι πραγματικός στόχος των δανειστών δεν ήταν τίποτε άλλο από το να πέσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση, επειδή προβάλλει αντιστάσεις στην ταπείνωση του ελληνικού λαού με τερματισμό των μνημονίων και της λιτότητας. Με λίγα λόγια, ζητάνε γη και ύδωρ, ζητάνε αίμα.

Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος καμία σχέση δεν έχει με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. Αυτό που διακυβεύεται είναι μια «άλλη» Ευρώπη, που δεν θα είναι η Ευρώπη των πλουσίων αλλά των ανέργων, των φτωχών, των χαμηλοσυνταξιούχων, του κόσμου της εργατιάς, των αγροτών. Για αυτό και τα σκυλιά αλυχτάνε.

Αυτό λοιπόν που διακυβεύεται πραγματικά είναι:

Για τους αγρότες: εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%, αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ, κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ, αύξηση ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%, αύξηση του ΦΠΑ, συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%.

Για τους εργαζόμενους: να μην εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία χωρίς την έγκριση των δανειστών, εξίσωση των μισθών με αυτούς των βαλκανικών χωρών, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, καθιέρωση της ανταπεργίας (λοκ άουτ) για τους εργοδότες και περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών, απαγόρευση της κατάργησης των μνημονιακών μέτρων που συμπίεσαν τον κατώτατο μισθό, διέλυσαν συλλογικές συμβάσεις και έκαναν την εργασία φτηνή και ευέλικτη.

Για τους συνταξιούχους: δραματική μείωση των συντάξεων σε επίπεδα 250 – 350 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, που ο λαός δίνει μια τεράστια μάχη, τούτες τις δραματικές ώρες για την πατρίδα μας, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και ο πρόεδρός της Κώστας Αγοραστός, συνεπείς υποτακτικοί, έσπευσαν στην έκδοση ψηφίσματος υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7. Ο Κώστας Αγοραστός μάλιστα, ο άνθρωπος που ψήφισε τις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων σαν βουλευτής της Ν.Δ. και -δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις- έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για τα αδικοχαμένα παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Στεφανοβίκειο πριν ένα χρόνο, σαν καλός στρατιώτης και χωρίς στάλα ευθιξίας, δεν αμελεί να δίνει το παρών στα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια που τις τελευταίες μέρες λυσσαλέα επιδίδονται σε βρώμικο και τρισάθλιο πόλεμο παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης του κόσμου.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε όλους και όλες σε συστράτευση με τις αξίες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Καλούμε σε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην λιτότητα. Καλούμε τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας, τον άνεργο, τον νέο, τον αγρότη, τον συνταξιούχο να μην υποκύψει στην τρομοκρατία. Να μην υποκύψει στην παραπληροφόρηση ευρώ ή δραχμή.

Στον φόβο μας ποντάρουν! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν! Οι παππούδες μας στα μαρτυρικά χωριά μας, στη Νίκαια, στους Αγίους Αναργύρους, στον Πλατύκαμπο, στο Ομορφοχώρι, το Μεγάλο Μοναστήρι…κ.α.…… πέθαναν σαν αληθινοί πατριώτες γενναία και περήφανα πολεμώντας για την ελευθερία ενάντια στους ξένους κατακτητές. Στον δρόμο που χάραξαν αυτοί οι ήρωες, λέμε ξανά ΟΧΙ στους ξένους που θέλουν να κάνουν την χώρα μας αποικία. Λέμε ΝΑΙ σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, των λαών, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τέλος, καλούμε τον πρώτο δημότη Θανάση Νασιακόπουλο και το συμβούλιο του Δήμου μας που φέρει το ιστορικό όνομα Κιλελέρ, σύμβολο του αγώνα της αγροτιάς και των φτωχών ενάντια στους τσιφλικάδες, από την θέση που κατέχουν να τιμήσουν τον ματωμένο τόπο μας και να πάρουν πολιτική απόφαση να ταχθούν υπέρ του ΟΧΙ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ