Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Μετά το πέρας 2 ½ χρόνων συνεργασίας της Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Δράσης «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» με το Δήμο Λαρισαίων και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ» στα πλαίσια της δράσης «Κοινωνικές Δομές  Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαρισαίων» που είχε ως σκοπό τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Δημοτικού Λαχανόκηπου, της Τράπεζας Χρόνου και  του Γραφείου Διαμεσολάβησης

την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 η εν λόγω συνεργασία έφτασε στο τέλος της και ο φορέας παραδίδει τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Λαρισαίων.

Σε ανακοίνωσή της η “Ανθρωπομάνια” επιχειρώντας έναν απολογισμό του έργου τους αναφέρει:

“Όλη αυτή την περίοδο της συνεργασίας μας (Ιανουάριος 2013- Ιούνιος 2015) λειτούργησε σύστημα καταγραφής και ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών. Στο διάστημα αυτό ωφελήθηκαν 1.307 συμπολίτες μας λαμβάνοντας προϊόντα πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, γεύματα από το Κοινωνικό Συσσίτιο, φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό από το Κοινωνικό Φαρμακείο αλλά και ανταλλάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από την Τράπεζα Χρόνου και καλλιεργώντας αγροτεμάχια στο Δημοτικό Λαχανόκηπο.

Τα προϊόντα που διατέθηκαν για την ενίσχυση των απόρων συμπολιτών μας προέρχονταν από προσφορές 195 επιχειρήσεων και 84 φορέων της πόλης μας αλλά και σημαντικού αριθμού ιδιωτών που συνεισέφεραν στην κοινή προσπάθεια στήριξης των αδυνάτων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το εν λόγω χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 104 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για τις ανάγκες των ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και παρακίνησής τους να συνεισφέρουν στο όλο εγχείρημα μέσα από την προσφορά προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και εθελοντικής εργασίας.

Η παράδοση- παραλαβή της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2015 στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα. Ο Δήμος διαβεβαίωσε ότι οι Δομές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη δεδομένης της δύσκολης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» ευχαριστεί όλα τα στελέχη της οργάνωσης της, του Δήμου Λαρισαίων και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ» για τη συνεργασία τους σε αυτή την τόσο σημαντική πορεία που διένυσαν μαζί και εύχεται  για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών σ αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που διανύουμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ