B. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

«Πρότεινα την ακύρωση του δημοψηφίσματος γιατί το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να επιφέρει τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία. Ψήφισα «υπέρ» του δημοψηφίσματος το Σάββατο στην βουλή μετά τη διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής capital controls. Ο όρκος μου στη βουλή και η εντολή από τον λαό δεν μου επιτρέπουν να διακινδυνεύσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». 

Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης, καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε με δημόσια δήλωσή του από τον Πρωθυπουργό την ακύρωση του δημοψηφίσματος, ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία την ύστατη στιγμή.

«Στην πολιτική δεν χωράνε εγωισμοί. Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναν επιφανή και διαπρεπή νομικό, συνεργάτη του Εθνάρχη Κων/νου Καραμανλή να συγκαλέσει, έστω και στην ύστατη στιγμή στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λαρίσης.

«Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που απεργάζονται σχέδια δραχμής. Η κεντροδεξιά μου αναφορά και η εντολή του λαού δεν μου επιτρέπουν να διακινδυνεύσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εγώ στο δημοψήφισμα θα ψηφίσω ανοικτές τράπεζες», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης, λέγοντας πως «εκπροσωπεί τους πολίτες της Λάρισας που αγωνιούν για τις καταθέσεις τους και τους αγρότες που δεν μπορούν να πάρουν τα δικά τους λεφτά για να καλλιεργήσουν»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ