ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΣΗ: ΤΑΤΟΥΑΖ – ΕΓΚΑΥΜΑ

Αυτό καίει πραγματικά! Πολλοί λουόμενοι, ακολουθώντας μια επικίνδυνη νέα τάση, χρησιμοποιούν το αντηλιακό τους αυτό το καλοκαίρι για να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους – ‘sunburn art ’- , προκαλώντας φόβο και μεγάλη απογοήτευση στους δερματολόγους.

Όσοι κάνουν αυτά τα ηλιακά τατουάζ ή βάζουν αντηλιακό με το σχέδιο που θέλουν σε κάποιο σημείο του σώματός τους, ή καλύπτουν με αντηλιακό όλο το σώμα τους και σκουπίζουν τα μέρη που θέλουν να μείνουν εκτεθειμένα, για να δημιουργηθεί με το κάψιμο του ήλιου το τατουάζ.

Και οι δύο τεχνικές είναι επικίνδυνες σύμφωνα με τους δερματολόγους.

65“Γιατί να θέλει να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος με αυτή την καινοτόμο τέχνη σώματος;» αναρωτιούνται, και συμπληρώνουν “οι συνέπειες των ηλιακών εγκαυμάτων είναι μακράς διαρκείας.”

«Τόσο τα ηλιακά εγκαύματα, όσο και το μαύρισμα προκαλούν βλάβη του DNA στα κύτταρα του δέρματος και μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.”

Στην πραγματικότητα, μόνο ένα σοβαρό έγκαυμα στην παιδική ηλικία ή την εφηβεία υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο μελανώματος αργότερα στη ζωή.

Ο κίνδυνος διπλασιάζεται επίσης εάν κάποιος είχε πέντε ή περισσότερα ηλιακά εγκαύματα σε οποιαδήποτε ηλικία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ