ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), στα γραφεία του ΕΚΝΛ, η οποία συζήτησε την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται

από την Ε.Ε, κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο και την ανάγκη να οργανωθεί η δράση παντού για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων, με οργανωμένη διεκδίκηση και εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία και χωριό.

Από την σύσκεψη αποφασίσθηκαν τα εξής:

 1. Συγκροτήθηκε Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης σε επίπεδο Ν. Λάρισας, που αποτελείται από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), η οποία θα λειτουργεί με έδρα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, τηλέφωνο 2410 250708, FAX 2410 257758).
 2. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης για το Ν. Λάρισας, αποφάσισε να καλέσει όλα τα εργατικά σωματεία, του συλλόγους ΕΒΕ, τους αγροτικούς συλλόγους, τους σπουδαστικούς συλλόγους, τους γυναικείους συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά και χωριό, να οργανώσουν ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, την λαϊκή αλληλεγγύη, με κεντρικό σύνθημα και περιεχόμενο δράσης «κανένας μόνος του απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς τροφή, φάρμακα, υγεία, ρεύμα, νερό, πάγωμα όλων των οφειλών των λαικών νοικοκυριών σε δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, να πληρωθούν κανονικά μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, πρόνοιας».
 3. Κάθε σωματείο, σύλλογος και κάθε Λαϊκή Επιτροπή στη συνοικία, να ξεκινήσει άμεσα καταγραφή προβλημάτων και αναγκών σε είδη διατροφής, φαρμάκων, παροχής ρεύματος και νερού ή άλλο έκτακτο πρόβλημα και σε συνεννόηση με την Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης του Ν. Λάρισας, να οργανώνει από την συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, φαρμάκων, μέχρι την παρέμβαση για δωρεάν νοσηλεία, χορήγηση φαρμάκων, δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ και την εξασφάλιση του ρεύματος και του νερού σε όλους.
 4. Κάθε Λαϊκή Επιτροπή και σωματείο, να γνωστοποιήσει στον κόσμο, με κάθε τρόπο την δράση αυτή (ανακοίνωση τηλεφώνων, στεκιών που θα έρχεται σε επαφή κάποιος μαζί τους).
 5. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, του σπουδαστές και τις γυναίκες των λαικών στρωμάτων να συσπειρωθούν στα σωματεία και στις Λαικές Επιτροπές και συμμετέχουν στην διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης ο καθένας με τον τρόπο του (σε είδος ή με την συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης).

 

 1. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης του Ν. Λάρισας, θα ξεκινήσει μια σειρά άμεσες δράσεις για την συγκέντρωση: α) Τροφίμων κατά προτίμησης μεγάλης διάρκειας, β) Φαρμάκων και υγειονομικού υλικού γενικότερα, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, τα οποία θα διατίθενται ανάλογα με τις ανάγκες και φυσικά σε ποσότητες που θα είναι δυνατόν να δωθούν, μέσω της καταγραφής που θα κάνουν τα σωματεία και οι Λαικές Επιτροπές.
 2. Επίσης θα πραγματοποιήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, συναντήσεις και παρεμβάσεις στη διοίκηση των Νοσοκομείων του Ν. Λάρισας (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο Αστικό ΚΤΕΛ, στην Συντεχνία Αρτοποιών, την ΔΕΗ, την ΔΕΥΑΛ και άλλους φορείς ή ιδρύματα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε τομέα και τι προτείνει η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης.
 3. Η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Ν. Λάρισας, αξιώνει από την κυβέρνηση:
 • Να διασφαλίσει την πληρωμή στην ολότητά τους, όλων των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.
 • Να διασφαλίσει πλήρως την παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
 • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
 • Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
 • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
 • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com