ΟΧΙ

Υπάρχουν οι “γιαλαντζί” πατριώτες, τύπου ΧΑ, που από τη μια σου λένε οτι ο Μεταξάς (δικτάτορας) είπε το ΟΧΙ (αναληθέστατο: το είπε γιατί έβλεπε προς τα πού έγερνε η θέληση του λαού σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή, επιλογή άλλη δεν είχε), και από την άλλη σου λένε οτι αν κυριαρχούσε τότε η Γερμανία στην Ευρώπη, θα ήμασταν …καλύτερα σήμερα (και με το ΟΧΙ, και με τους Γερμανούς! Τόσο κόβει, τέτοια λένε…). Με άλλα λόγια και ΦΑΣΙ και ΝΑΖΙ!

Υπάρχουν και οι άλλοι που παριστάνουν τους πατριώτες, αλλά την κρίσιμη στιγμή, …την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, ως συνήθως…

Και υπάρχουν και αυτοί που είναι πραγματικοί πατριώτες και το αποδεικνύουν, δίνοντας και τη ζωή τους, αν χρειαστεί.Έτσι ήταν οι περισσότεροι Έλληνες -ευτυχώς- από την αρχή της ιστορίας μας, μέχρι και το ΄40, που δεν παραδόθηκαν στο Γερμανό, όταν ήθελε να κατακτήσει τη χώρα, και μια χούφτα ανθρώπων τα έβαλε με τη γερμανική μηχανή. Με ποια λογική; Δεν υπήρχε λογική! Έπρεπε να το κάνουν. Έπρεπε να αντισταθούν. Και το έκαναν, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν καθοριστικά στην τελική ήττα του άξονα.

Σήμερα ο πόλεμος έχει άλλη μορφή. Οικονομική. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, άρχισαν σιγά-σιγά, κομμάτι – κομμάτι να παραδίδουν τη χώρα, επειδή όλοι οι κυβερνώντες, από το Μητσοτάκη μέχρι και το Σαμαρά είναι οπαδοί της νέας τάξης πραγμάτων και της “παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης”, όπως την αποκαλούν. Ο Σαμαράς -για παράδειγμα- ήδη μας ενημέρωσε οτι τα κοιτάσματα πετρελαίου της Ελλάδας, δεν είναι της Ελλάδας, αλλά της …Ευρώπης!”. Η Ελλάδα γι αυτούς τελείωσε σαν χώρα.

Το μόνο τους πρόβλημα είναι οτι προέκυψε μια κυβέρνηση που επέτρεψε στους πολίτες να εκφραστούν για όσα γίνονται γύρω τους, και υπάρχει και ένας λαός που ακόμα και τώρα -παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται, και παρά τις απειλές οτι θα μείνει χωρίς …χρήματα – αντιστέκεται! Και υπάρχει ο κίνδυνος, αυτός ο λαός, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο προσκήνιο παγκοσμίως (τυχαίο; δεν νομίζω), να γίνει και πάλι η αιτία -με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ- να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης και να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός τους, να σταματήσουν όσο είναι καιρός την καθολική επιβολή της “παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης”, και την ες αεί καταδυνάστευση των πολιτών από τους λίγους, οικονομικά ισχυρούς, είτε πρόκειται για Έλληνες, Γερμανούς, Αμερικανούς κλπ., κλπ..

Ε.Ψ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ