ΣΕ ΠΙΕΡΙΑ, ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ U19 EUROPEAN CHAMPIONSHIP

Ύστερα από επιτυχημένη υποβολή υποψηφιότητας το 2012 και αξιολόγηση από εξειδικευμένες επιτροπές της UEFA, η Ελλάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διεκδίκησαν και κέρδισαν το δικαίωμα φιλοξενίας της τελικής φάσης του U19 European Championship 2015, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 για ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 19 ετών.

Η τελική φάση αποτελεί την κορύφωση της διοργάνωσης, συμβάλλει ενεργά στην στρατηγική ανάπτυξη του αθλήματος και διεξάγεται βάσει των υψηλών αγωνιστικών προτύπων και οργανωτικών προδιαγραφών που τίθενται από την UEFA, σε μορφή δεκαπενθήμερου τουρνουά. Αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός υψηλού κύρους και αγωνιστικής αξίας, με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία.

Η τελική φάση του U19 European Championship 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 6-19 Ιουλίου 2015 στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε γήπεδα της Πιερίας, της Ημαθίας και της Λάρισας.

Στην τελική φάση θα συμμετάσχουν οι οχτώ καλύτερες ευρωπαϊκές Εθνικές Ομάδες U19, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, η οποία προκρίνεται απευθείας. Η κλήρωση της UEFA για την κατάρτιση των δύο ομίλων και του πλήρους αγωνιστικού προγράμματος θα διενεργηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, στην Κατερίνη.

Τακτική ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, τους συμμετέχοντες, την κλήρωση και το τουρνουά πραγματοποιείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.greece2015.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ