ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΛΗΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Με τη σύνταξη ενός κοινού ανακοινωθέντος ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το ανακοινωθέν που δεν υπέγραψε ο γ.γ. του ΚΚΕ , Δ. Κουτσούμπας βάζει ως στόχο την επιδίωξη λύσης με τους δανειστές η οποία θα διασφαλίζει:

Κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας – Μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης – Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα – Δέσμευση έναρξης συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει: Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας. Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις. Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com