ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στο Κηποθέατρο ώρα 9 μ.μ., το Λύκειο των  Ελληνίδων της πόλης μας, στο πλαίσιο του  7ου Παγκόσμιου Συνέδριου- Αντάμωμα Θεσσαλών 2015 που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θα παρουσιάσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Θεσσαλίας.  

Θα κάνει μια περιήγηση σε όλες τις περιοχές της, αρχίζοντας από την ορεινή Καρδίτσα, κατεβαίνοντας στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Πήλιο και ολοκληρώνοντας  με τις Σποράδες.

Το Λύκειο των Ελληνίδων με αυτή την παράσταση αξιοποιεί το πλούσιο αρχειακό του υλικό, προϊόν πολύχρονων καταγραφών σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, την εμπειρία και την έμπνευση που απλόχερα προσφέρει η ποικιλομορφία και ο πλουραλισμός της παράδοσής μας, τον πηγαίο αυθορμητισμό και την ανιδιοτελή αγάπη και ενασχόληση όλων των συντελεστών της.

Αξιοποιεί παράλληλα την εξαιρετική του ιματιοθήκη, που κοσμείται από εκατοντάδες ενδυμασίες, άλλες αυθεντικές και άλλες πιστά αντίγραφα αυτών, καθώς και τα μοναδικά του κοσμήματα, που ενισχύουν και ολοκληρώνουν κάθε εμφάνιση.

Από την πλούσια ιματιοθήκη του Λυκείου Ελληνίδων θα παρουσιαστούν οι θεσσαλικές ενδυμασίες της Καραγκούνας, της Ανατολής Αγιάς, των Φαρσάλων, της Βλάχας Θεσσαλίας, Σαρακατσάνας Θεσσαλίας, της Σκοπέλου και οι αντρικές Τρικάλων, πεδινής Καρδίτσας και Πηλίου.

lyk2Ενδύματα και αντικείμενα, λόγος και ήχοι, κινήσεις του σώματος, ηχοχρώματα και απο-χρώσεις, χαρακτηριστικά του τόπου και του χρόνου, συνδυάζονται με τα χρώματα της ελληνικής παράδοσης σε ένα πανόραμα εικόνων και αισθήσεων για όσους θα παρακολουθήσουν την παράσταση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η εν λόγω παράσταση υποστηρίζεται από το γραφείο υποψηφιότητας Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com