Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 19.155 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ

Σε μια χρονιά που κατά γενική ομολογία οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές σφαγιάστηκαν εξαιτίας των δύσκολων θεμάτων, υπήρξαν και κάποιοι μαθητές που παρά τις δυσκολίες, κατόρθωσαν να αριστεύσουν και να βάλουν τις βάσεις της επιτυχίας με την εισαγωγής τους στη σχολή της πρώτης τους επιλογής.

Ενας από αυτούς είναι και ο Tυρναβίτης Μενέλαος Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρακολούθησε τη θετική κατεύθυνση, και στις εξετάσεις κατόρθωσε να συγκεντρώσει 19.155 μόρια, εκπληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία του να εισαχθεί στην Ιατρική.

Πρώτος των πρώτων στον Τύρναβο, και από τους μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις σε επίπεδο νομού και χώρας, ο Μενέλαος μιλάει στο paidis.com και μας αποκαλύπτει τη συνταγή της επιτυχίας του, με δεδομένο ότι δεν είναι από εκείνους τους μαθητές που θα χαρακτηρίζαμε «φυτό», αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα με το σχολείο διαπρέπει και στην άλλη του αγάπη, τη μουσική.

Συναντήσαμε τον Μενέλαο αφού πέρασε η ένταση των πρώτων ημερών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, και φυσικά η πρώτη ερώτηση που του κάναμε είναι για τους συντελεστές της επιτυχίας του.

« Η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι αρκεί το διάβασμα της τελευταίας χρονιάς. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής μελέτης στη διάρκεια όλων των χρόνων της μαθητικής ζωής, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα υπερβολικές στερήσεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ποιο ρόλο έπαιξε το σχολείο στην επιτυχία σου τον ρωτάμε:

Το Λύκειο του κ. Μπακογιάννη στο οποίο φοιτούσα με βοήθησε πάρα πολύ. Είχα την πίστωση χρόνου που μου χρειαζόταν για ουσιαστική προσωπική μελέτη και αυτενέργεια, γιατί το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου με κάλυπτε.

Αυτά σε συνδυασμό με το ήρεμο σχολικό περιβάλλον και της ηθική και ψυχολογική υποστήριξη των καθηγητών συνέβαλαν τα μέγιστα για την ευόδωση των προσπαθειών μου.

Και η οικογένεια;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και την ηθική στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μενέλαος, ο οποίος πρέπει να τονίσουμε ότι έχει πάρει πτυχίο αρμονίας, παίζει πιάνο και σαξόφωνο έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ παίρνει μέρος και σε συναυλίες με πιο πρόσφατη αυτή με τον Θάνο Μικρούτσικο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ