ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ

Μετά από μια σύντομη ανάσα, τη Δευτέρα, ο Shanghai Composite Index έκανε και πάλι βουτιά σήμερα (7 Ιουλίου), με πτώση άνω του 3% στις πρωινές συναλλαγές, και με κατεύθυνση ακόμη πιο πτωτική κατά την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης.

Σχεδόν μία στις τέσσερις εταιρείες, ή το 27% του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών, ή διαφορετικά, 800 εισηγμένες μετοχές στη Σαγκάη και Σενζέν, έχουν εθελοντικά διακόψει τη διαπραγμάτευση των μετοχών τους, εξαιτίας της «παράλογης ύφεσης στην αγορά.”

Οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Σαγκάης και της Σενζέν μπορούν να επιλέξουν να σταματήσουν τη διαπραγμάτευση εν αναμονή της ανακοίνωσης για μεγάλα έργα που θα κινήσουν την αγορά, αν και πηγές στο Reuters αναφέρουν ότι οι εταιρείες αυτές απλά προσπαθούν να ξεπεράσουν την πτώση της αγοράς.

Οι εταιρείες αυτές θα μπορούσαν τεχνικά να παραμείνουν σε αναστολή για χρονικό διάστημα αρκετών μηνών, ώσπου να ανακάμψει η αγορά. Όμως, αναστέλλοντας τη διαπραγμάτευση στις αγορές όταν τα πράγματα δεν είναι καλά, οι επενδυτές δεν θα εμπιστεύονται πλέον τις διοικήσεις τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ