Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΘΕΤΕΙ …

«Έχουμε εδώ και καιρό καταγγείλει σε όλους τους τόνους την πρακτική της Δημοτικής Αρχής για απευθείας αναθέσεις, με αποτέλεσμα να καταστρατηγεί κάθε έννοια διαφάνειας, σε πολλούς τομείς της δραστηριότητας που αναπτύσσει, έχοντας ως στόχο να αναδείξουμε την απίστευτη μετεκλογική της μεταμόρφωση, η οποία την οδηγεί από την εύκολη θέση του κατηγόρου, ως πρώην αντιπολίτευση, σε εκείνη του κατηγορουμένου, ως νυν Δημοτική αρχή.

Δυστυχώς, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά, οι συνεργάτες του κ. Καλογιάννη έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν ακόμα και τις πιο ευφάνταστες προβλέψεις μας». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου , με αφορμή την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατατίθεται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/7, και με την οποία ζητείται η «έγκριση του Προγράμματος συναυλιών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων έτους 2015».

«Σύμφωνα με την εισήγηση, που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μπατζιανούλη, η Δημοτική αρχή αποφασίζει να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση την διοργάνωση 14 συναυλιών στα δημοτικά διαμερίσματα και κοινότητες της πόλης, κόστους 20.000 ευρώ , και μάλιστα σε συγγενικό πρόσωπο στελέχους της Συμπαράταξης! Με απλά λόγια, η πρακτική την οποία είδαμε να αναπτύσσεται σε όλο της το μεγαλείο στην υπόθεση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», επαναλαμβάνεται σε μια διαφορετική υπόθεση, χωρίς όμως αυτή τη φορά να υπάρχει η «δικαιολογία» του χρόνου.

Και αυτό γίνεται σε μια περίοδο που οι ουρές στα ΑΤΜ συνεχίζονται, οι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει όλη τη σύνταξη τους, έχει ακυρωθεί κάθε έννοια επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι συμπολίτες μας ζουν έκτακτες καταστάσεις. Την ώρα δηλαδή που η χώρα χρεοκοπεί, η Δημοτική αρχή, αμέριμνη, συνεχίζει την «τακτοποίηση φίλων και κολλητών».

Η Δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη δεν είναι μόνο ότι αποφασίζει την απευθείας ανάθεση κάποιων εκδηλώσεων, αλλά στηρίζει ένα και μόνο πρόσωπο, την ώρα που όλη η αγορά έχει «παγώσει» και ενώ θα μπορούσε, έστω και με τον τρόπο αυτό, να βοηθήσει πολύ περισσότερους καλλιτέχνες-συμπολίτες μας σε μια δύσκολη στιγμή, και μάλιστα με ένα ποσό που λίγο-πολύ προσεγγίζει εκείνο της διοργάνωσης του μεγαλύτερου Φεστιβάλ της πόλης, του Φεστιβάλ Πηνειού!

Η δημοτική μας παράταξη «Λάρισα – Νέα Αρχή», δεν καταγγέλλει απλά την εν λόγω εισήγηση, αλλά ζητάει την ακύρωση της, και δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν θα δεχθεί πλέον την απροσχημάτιστη βούληση του κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του να μετατρέψουν τον Δήμο Λαρισαίων σε γραφείο εξυπηρέτησης φίλων και κολλητών», καταλήγει στην ανακοίνωση της η κ. Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ