Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

«Οι κάλπες έκλεισαν – Οι ιμπεριαλιστές εκβιάζουν – Η κυβέρνηση επιδιώκει νέα συμφωνία. Εμείς λέμε όχι σε παλιά και νέα μνημόνια! Ο δρόμος της μαζικής αντίστασης, είναι η μοναδική απάντηση στην επίθεση!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας», με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Το δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη ολοκληρώθηκε. Ένα δημοψήφισμα που ήταν αποτέλεσμα των αδιεξόδων και του τυχοδιωκτισμού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την 5μηνη «διαπραγμάτευσή» της με τους ιμπεριαλιστές-«δανειστές» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ένα δημοψήφισμα που δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει (απ’ την ίδια του τη φύση) «ρήξη» με τους ιμπεριαλιστές, αλλά που εντασσόταν σαφώς μέσα στη λεγόμενη «διαπραγματευτική γραμμή» της κυβέρνησης με τους δυνάστες.

Στο δημοψήφισμα αυτό, ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού έδειξε την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς, στην ιμπεριαλιστική πολιτική και στους εκφραστές όλου του παλιού πολιτικού προσωπικού διαχείρισης του συστήματος, στη χώρα μας. Έδειξε την αντίθεσή του σε όλους αυτούς που διεξάγουν επί χρόνια, «δια πυρός και σιδήρου» μια βάρβαρη επίθεση ενάντια στο λαό.

Μέσα από τη συνειδητή, πολιτικοποιημένη ΑΠΟΧΗ, με την οποία χιλιάδες λαού γύρισαν την πλάτη τους στην κάλπ(η)κη «λύση» του δημοψηφίσματος, και στο παραπλανητικό δίλημμα που έβαζε. Μέσα απ’ το ΛΕΥΚΟ και το ΑΚΥΡΟ. Ενώ το ΟΧΙ, παρότι ετερόκλητο, ήταν σε σημαντικό βαθμό εκδήλωση της αντίθεσης και της απέχθειας του λαού στους «τροϊκανούς» λύκους, στις επιβουλές τους και στα συγκεκριμένα νέα μέτρα που απαιτούσαν.

Πολύ γοργά, το ΟΧΙ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μετέτρεψε στη λεγόμενη «εθνική συστράτευση» με στόχο την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας υποταγής στους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, με νέα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα που θα ’ρθουν να προστεθούν στα παλιά, και στην ήδη τραγικά άσχημη κατάσταση της ζωής του λαού! Το ΟΧΙ της κάλπης το μετάλλαξε σε «κοινό ανακοινωθέν» των 5 αρχηγών των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), το μετάλλαξε σε ΝΑΙ σ’ ένα νέο μνημόνιο. Και μάλιστα, το προτείνει η ίδια, από κοινού με το μπλοκ του ΝΑΙ που μέχρι την Κυριακή το κατήγγελλε, και παρουσιάζοντάς το σαν δήθεν «λιγότερο σκληρό και υφεσιακό».

Λειτουργώντας εντελώς καιροσκοπικά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να στηρίξει την επιδίωξή της για νέο μνημόνιο στο… ΔΝΤ και την έκθεσή του για τη «βιωσιμότητα» του χρέους. Στο ΔΝΤ που εδώ και 5 χρόνια είναι βασικός πυλώνας των μνημονίων και που μέχρι χθες το κατήγγελλε για «σκληρή στάση» και «εγκλήματα σε βάρος των λαών».

Την ίδια στιγμή, οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. – με πρώτους τους Γερμανούς – κρατούν «σκληρή γραμμή», ασκούν πιέσεις κι εκβιασμούς, και αφήνουν ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα και απειλές: από ένα ακόμη πιο άγριο μνημόνιο, έως το πέταγμα της Ελλάδας έξω από την Ευρωζώνη.

Το δημοψήφισμα μπορεί να τελείωσε, η επίθεση όμως του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού εξακολουθεί να είναι εδώ! Το ίδιο «άγρια», το ίδιο «αποκρουστική»! Κι απέναντι σ’ αυτήν, ο μοναδικός δρόμος για το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, δεν είναι αυτός της «αναμονής», αλλά της ανειρήνευτης και μαζικής πάλης, της συγκρότησης της αντίστασης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του, της αναμέτρησης με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και την ασταμάτητη επίθεσή του.

Σε κάθε περίπτωση, μπροστά σε μια ενδεχόμενη νέα συμφωνία, μπροστά στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του, ο λαός μας μπορεί και πρέπει να ορθώσει το πραγματικό ΟΧΙ των μαζικών, αποφασιστικών αγώνων. Στους δρόμους! Στις πλατείες! Στις διαδηλώσεις και στις απεργίες! Στην οργάνωση της αντίστασής του!

– ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

– ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!

– ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

– Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ