ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ενα άκρως ντροπιαστικό, για την αριστερά και τους αγώνες του λαού, κείμενο συμφωνίας έστειλε χθες στους θεσμούς η κυβέρνηση, που μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετέτρεψε το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ σε όλα, και σε πλήρη υποταγή στις επιταγές των δανειστών μας.

Το επονείδιστο αυτό κείμενο, ανεξάρτητα από το αν θα συνοδεύεται από ένα πακέτο δήθεν ανάπτυξης και με προοπτική ρύθμισης του χρέους, οδηγεί στην πλήρη καταστροφή την ελληνική οικονομία, διαλύει την ελληνική κοινωνία και ξηλώνει τον παραγωγικό ιστό, δημιουργώντας παράλληλα νέες συνθήκες φτωχοποίησης για τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για βιώσιμη συμφωνία όταν θα κληθεί ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο χαμηλά αμειβόμενος να πληρώνει πολλά περισσότερα για τα καθημερινά του έξοδα διαβίωσης. Δεν είναι δυνατόν ο μικρομεσαίος να καλείται να πληρώσει περισσότερους φόρους και μάλιστα να απειλείται με έξοδο από τη ρύθμιση των 100 δόσεων αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, που πηγάζουν από την υπερφορολόγηση την οποία του φόρτωσαν τα προηγούμενα μνημόνια.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε αύξηση της αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξη της χώρας με μηχανή τον πρωτογενή τομέα και με το κείμενο συμφωνίας να προβλέπεται κατάργηση των απαλλαγών για το ήδη ακριβό αγροτικό πετρέλαιο, αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος των αγροτών, και φορολόγηση των επιδοτήσεων και των ήδη ψαλιδισμένων αποζημιώσεων.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για ανθρωπιστική κρίση και να αποδέχεσαι την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Και το κυριότερο δεν είναι δυνατόν να θέλεις να χαρακτηρίζεσαι περήφανη κυβέρνηση που δεν αποδέχεται τελεσίγραφα και μέσα σε τρεις μήνες να παίρνεις πίσω τα νομοθετήματά σου στη Βουλή, που έδειχναν ότι δεν υπακούς σε εντολές και εφαρμόζεις εθνικά υπερήφανη πολιτική.

Δεν γίνεται κ. Τσίπρα και λοιποί της ομάδας διαπραγμάτευσης, να χάσατε 5 μήνες διαπραγματεύσεων για να έλθετε να ψηφίσετε όλα όσα ζητούσαν από τον Ιανουάριο οι δανειστές, και μάλιστα με πρόταση που επιδέχεται ακόμη περισσότερα δυσβάσταχτα μέτρα.

Επειδή υπάρχει ακόμη χρόνος, και επειδή ο λαός σας έδωσε την Κυριακή σαφές μήνυμα ενάντια στην καταστροφική λιτότητα και σε όλα τα μνημόνια, αποσύρετε τώρα την πρότασή σας. Πάτε σε ρήξη με εκείνους που απαιτούν τον στραγγαλισμό της χώρας και την εξαθλίωση του λαού, και ετοιμάστε την Ελλάδα για να πορευτεί σε δρόμους αξιοπρέπειας και περηφάνιας με ανάπτυξη που θα απευθύνεται στον άνθρωπο.

Δρόμοι υπάρχουν, αρκεί να θυμηθείτε το αριστερό σας παρελθόν και τους αγώνες εκείνων που έδωσαν και τη ζωή τους για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τις ιδέες της αριστεράς.

Εξηγείστε στο λαό πόσο καταστροφική είναι η παραμονή στη ζώνη του ευρώ με τα επαχθή πλεονάσματα των επόμενων χρόνων, και με την εδραίωση της λιτότητας.

Εξηγείστε στον κόσμο τί μπορεί να σημάνει ακόμη και έξοδος από το ευρώ, και καλέστε τον να αποφασίσει νηφάλια και με γνώμονα το συμφέρον του και τη δυνατότητα επιβίωσής του. 

Αλλιώς φοβάμαι ότι θα πρέπει όλα αυτά να σας τα θυμίσει ο λαός με τους νέους αγώνες του, που δεν θα αργήσουν να έλθουν.

Δεν έχετε δικαίωμα κ. Τσίπρα να διαλύσετε τη χώρα και την αριστερά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ