ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε να εκτυλίσσεται μια προσπάθεια χειραγώγησης του ελληνικού λαού με το ψευτοδίλημμα της κυβέρνησης, όπως αυτό τέθηκε στην κάλπη της Κυριακής και με μοναδικό στόχο να ρίξει το «μπαλάκι» της ευθύνης στον ελληνικό λαό, εγκρίνοντας το «ευρωπαικό» ή το «κυβερνητικό» πακέτο μέτρων, κατά κόσμον Μνημόνιο.

Στην προσπάθεια αυτή μπήκαν διάφορες δυνάμεις προσπαθώντας να δώσουν στο ΟΧΙ διαφορετικές «προοδευτικές» αποχρώσεις, στέλνοντας το λαό στη στρούγκα της κυβέρνησης. Πρωτοστάτης στο έργο αυτό και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σπέρνοντας αυταπάτες για ΟΧΙ «σύγκρουσης και ρήξης».

Δεν ήξεραν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ότι το περιεχόμενο στο ΟΧΙ το δίνει η κυβέρνηση; Δεν έμαθαν για την πρόταση του ΚΚΕ για το ερώτημα του δημοψηφίσματος που η κυβέρνηση το απέρριψε δείχνοντας τους σκοπούς της για το δημοψήφισμα, κάνοντας ξεκάθαρο ότι ουδεμία πρόθεση έχει να βγει από το δημοψήφισμα μήνυμα ρήξης και σύγκρουσης ξεκάθαρο, χωρίς «θολούρες» και αλληλοσυγκρουόμενες αποχρώσεις;

Σε καμιά περίπτωση! Απλά για μια ακόμη φορά δικαιώνουν το ρόλο που έχουν το τελευταίο διάστημα, να είναι ο «εξ αριστερών» τσοπάνης του λαού στην κυβερνητική στρούγκα των ιερών και τον οσίων της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Ακόμη και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος, που «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» και που επιβεβαιώθηκε η τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι το ΟΧΙ της κυβέρνησης θα σημαίνει νέο σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζουν προκλητικά μιλώντας ακόμη και την επόμενη μέρα για «ιστορικό» και «ταξικό» ΟΧΙ αποδεικνύοντας περίτρανα το ρόλο τους. Κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα του «ιστορικού» ΟΧΙ που εν μια νυκτί έγινε ΝΑΙ, εθελοτυφλούν σκόπιμα αποκαλώντας το ΟΧΙ ταξικό και υποκρύπτοντας ότι σε ΟΧΙ καλέσανε και τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου που ασφυκτιούν σήμερα στην ευρωζώνη (φαρμακοβιομήχανοι κλπ.).

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν σήμερα συσσωρευμένη εμπειρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι «φίλοι» τους αλλά και ποιοι μασκαρεύονται ως τέτοιοι δίνοντας «προοδευτικά» άλλοθι σε επιλογές που δεν δίνουν ουσιαστική λύση και διέξοδο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.  Καλούμε όλους, από αύριο κιόλας, μαζί να οργανώσουμε την αντίσταση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει τη χρεοκοπία του λαού. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να χαράξει τη δική του γραμμή και τη συσπείρωση σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να μην παγιδευτεί στις θεωρίες της υποταγής και της ομοψυχίας που προωθούνται, γιατί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι σε αντίθεση με αυτά των καπιταλιστών.  Παραμένει αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να εκφραστεί σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, το πραγματικό, το ταξικό “ΟΧΙ” των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, στους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ εναντίον των λαών. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα χειραφετημένο, από αστικά κόμματα και κυβερνήσεις αντιλαϊκής διαχείρισης, εργατικό-λαϊκό κίνημα και μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα παλεύει για την πραγματική ρήξη, η οποία θα οδηγήσει σε εργατική-λαϊκή εξουσία, ως αποτέλεσμα ρήξης με τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τις συμμαχίες τους, που θα πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό – λαϊκό έλεγχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ