ΈΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΆΣΤΕΓΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Οι άστεγοι δεν είναι αόρατοι, είναι άνθρωποι. Και τώρα πια με τόση ανεργία και φτώχεια, πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε την αύξηση των νεο-αστέγων τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Ο WD ζει και δημιουργεί στην Αθήνα εδώ και δέκα χρόνια. Και πιστεύει ότι η Τέχνη ανθίζει στα δύσκολα.

O  Wild Drawing, γνωστός και ως WD, είναι γεννημένος στο Μπαλί της Ινδονησίας και έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε διεθνή βιβλία-συλλογές για το Street Art.

Η δράση του στο δρόμο ξεκινάει το 2000. Ασχολήθηκε με όλη τη γκάμα αυτού που ονομάζουμε Street Art και τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει στις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες με κύριο μέσο για την εκτέλεσή τους ένα συνδυασμό ρολού και spray.

Επιλέγει σημεία που είναι ήδη κατεστραμμένα, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, και προσπαθεί πάντα να αλληλεπιδρά με το σημείο όπου εργάζεται -με τη χρήση διαφόρων στοιχείων που υπάρχουν σε αυτό- έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στο έργο και το χώρο που αυτό δημιουργείται.

Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής-Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο και αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από στοιχεία φωτορεαλισμού, επηρεασμένα συχνά από comics και graphic novels. Κοινωνικά φαινόμενα, life style, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του.

Αυτό που αγαπάει στο δρόμο είναι η ελευθερία έκφρασης και το γεγονός ότι μπορεί να μοιραστεί τις σκέψεις του με πολύ περισσότερο κόσμο, με τον οποιοδήποτε περάσει -τυχαία ή σκόπιμα- μπροστά από ένα έργο του.

Παράλληλα, μέσα από την τέχνη του μπορεί «μιλήσει» για το μεγάλο θέμα της επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου. Όλα αυτά, αντισταθμίζουν κατά τη γνώμη του, τον εφήμερο χαρακτήρα του έργου. Αν τον ενδιέφερε να κάνει έργα που να αντέχουν στο χρόνο, θα έκανε μόνο πίνακες. Ο WD ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ