ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει κείμενο συμφωνίας με τους δανειστές, παίρνει ο δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου, πρόεδρος των σφαγείων (ΔΕΣΠΤΑ) και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ντάμτσιος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση με βάση και το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής έπρεπε να εμμείνει στις θέσεις της και να οδηγηθεί ακόμη και σε ρήξη

αφού όπως αναφέρει η παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός παρά τις όποιες συνέπειες.

«Ο λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα είπε όχι στη λιτότητα, όχι σε νέα καταστροφική συμφωνία, όχι στους εκβιασμούς. Δυστυχώς η κυβέρνηση μετέφρασε αυτή τη λαϊκή εντολή σε ναι σε νέο μνημόνιο, κόβοντας ουσιαστικά κάθε γέφυρα με τα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα, υποκύπτοντας στις πιέσεις ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που τώρα τρίβει τα χέρια του βλέποντας ότι έχει πλέον καθυποτάξει και την πρώτη αριστερή κυβέρνηση.

Επειδή θεωρώ ότι η συμφωνία είναι πέρα για πέρα καταστροφική για τη χώρα και το λαό που άλλα περίμενε από το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και επειδή πιστεύω ότι με την εφαρμογή αυτών των νέων μέτρων, που επιβάλουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες, η χώρα και ο λαός θα οδηγηθούν στην πλήρη εξαθλίωση, καλώ έστω και αυτή την ώρα τον πρωθυπουργό και όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, να πουν όχι σε ένα νέο μνημόνιο. Να καλέσουν τους εταίρους μας στην Ε.Ε. να κατανοήσουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της νέας συμφωνίας και να επιδιώξουν μια πραγματική λύση για τη χώρα μας.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει δεκτό τότε θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πάει σε ρήξη και να επιστρέψει στη χώρα με ένα πλήρες πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ματώσουμε για λίγο αλλά θα σταθούμε στα πόδια μας. Με τις συμφωνίες και τα μνημόνια υποταγής θα είμαστε πάντα στο χείλος του γκρεμού με διαλυμένο τον κοινωνικό ιστό και την οικονομία μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ντάμτσιος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ