ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ.

Η αξίωση των Γερμανών για μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο ώστε να εκποιηθεί η ελληνική δημόσια περιουσία ή η παρουσία του μεν στην Ελλάδα αλλά με κυριαρχία της Κομισιόν, καθώς και ορισμένες άλλες αξιώσεις που δεν θα μπορούσε να δεχτεί ο Αλ. Τσίπρας, οδήγησε σε αδιέξοδο τη Σύνοδο Κορυφής και τη διεξαγωγή τετραμερούς (Τσίπρας, Ολάντ, Μέρκελ, Τουσκ με συμμετοχή και του Ευκλ. Τσακαλώτου).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τετραμερούς  ο Έλληνας πρωθυπουργός  ήταν κάθετα αντίθετος και μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις και θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να προκηρύξει εκλογές.

Οι ίδιες  πληροφορίες αναφέρουν ότι  με τη θερμή στήριξη του Φρ. Ολάντ, ο οποίος απέκρουσε την αξίωση των Γερμανών και με πολιτικά και με νομικά επιχειρήματα, τελικά αποσύρθηκε απ’ τη Μέρκελ αυτή η αξίωση.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποσύρθηκαν και οι αξιώσεις των δανειστών να καταργηθούν τα πρώτα νομοσχέδια που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία.

toxrima.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ