ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΟΣ: ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλούν οι αρνήσεις του Πάνου Καμμένου κυβερνητικού εταίρου, υπουργού Αμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου αλλά και του υπουργού και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να ψηφίσουν τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αρνείται να παραιτηθεί πετώντας το γάντι στον πρωθυπουργό.

Πάντως ο κ. Καμμένος προκάλεσε το απόλυτο πολιτικό χάος αφού μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκανε δηλώσεις από τις οποίες ουδείς κατάλαβε εάν παραμένει στην κυβέρνηση ή αποχωρεί.

Ο κ. Καμμένος αφού κατηγόρησε τους δανειστές για πραξικόπημα, ξεκαθάρισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν με μία τέτοια συμφωνία που φέρνει νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισεκατομμύρια εγγυήσεις της ελληνικής περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμων και αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και συνταγματικών αξιών.

Το γεγονός πως ο κ. Καμμένος δήλωσε πως δεν θα δεχθεί αυτή τη συμφωνία προκάλεσε εύλογες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το εάν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση και εκεί ξεκίνησε το μυστήριο με τον Πάνο Καμμένο να μην απαντάει ευθέως αλλά με γρίφους.

Το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Καμμένος ενδεικτικό των πολιτικών διαβουλεύσεων που συμβαίνουν αυτή την ώρα, πως δεν θα παραμείνει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με εκείνους που ενώ ο πρωθυπουργός διαπραγματευτόταν σκληρά, εκείνοι τα έδιναν όλα.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κατονόμασε συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη κατηγορώντας τους πως ήταν αυτοί που έλεγαν στον κ. Τσίπρα να τα δώσει όλα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

 

Ο Ν. Χουντής

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής. Αυτό ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Ν. Χουντής, βουλευτής Β’ Αθηνών, είναι πρώτος αναπληρωματικός στην λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο κι αναμένεται να καταλάβει την έδρα του Μ. Γλέζου που έχει ήδη ανακοινώσει την παραίτησή του με την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας.

Την θέση του Ν. Χουντή στην Βουλή καταλαμβάνει ο Γ. Κυρίτσης, δημοσιογράφος της «Αυγής», πρώτος αναπληρωματικός στην λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Χουντής έχει ξαναθητεύσει στο Ευρωκοινοβούλιο σε δύο περιόδους (2004, 2009-2014).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ