ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΛΙΓΩΝ

Αδιανόητα μέτρα σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας, αναμένεται να εφαρμοστούν μόλις υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους “εταίρους”, βάσει των όσων έχουν συζητηθεί και προωθηθεί μέχρι σήμερα τόσο από την πλευρά των δανειστών όσο και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία, χωρίς καμία αμφιβολία, θα αποτελειώσουν την ήδη πολυχτυπημένη ελληνική αγροτιά, θα οδηγήσουν στη συγκέντρωση της γης στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και κτηνοτρόφων και θα δημιουργήσουν τη νέα γενιά κολίγων, που θα δουν να χάνεται η γη τους αλλά και τα σπίτια τους και θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια τους, που πλέον θα ανήκουν σε ντόπιους και ξένους νεοτσιφλικάδες.

Με κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, με φορολόγηση των επιδοτήσεων αλλά και των αποζημιώσεων από το πρώτο ευρώ, με φορολογία εισοδήματος 26% και με προκαταβολή φόρου 100% για τα εισοδήματα του 2015 και με ένταξη των αγροτών στον ΟΑΕΕ με δεκαπλάσιες ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές από ότι σήμερα λόγω κατάργησης του ΟΓΑ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών δεν θα μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η αύξηση του κόστους ζωής που φέρνουν τα νέα μέτρα, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι κύριος στόχος αυτών των μέτρων, είναι η ελληνική αγροτική οικονομία και οι έλληνες φτωχομεσαίοι αγρότες.

Με μαθηματική ακρίβεια το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγροτικής γης, θα περάσει στα χέρια λίγων ντόπιων αγροτών, αλλά και Ευρωπαίων μεγαλοαγροτών που καλοβλέπουν την προοπτική να περάσουν στην παραγωγή και ποιοτικών προϊόντων που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να παραχθούν. Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι πολύ σύντομα θα διαλύσουν τα κοπάδια τους και η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή μαζί και τα ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα θα αποτελέσουν ανάμνηση του παρελθόντος.

Αλήθεια ποιος Ελληνας κυβερνήτης, ποιος βουλευτής, ποιος υπουργός θα βάλει την υπογραφή του σε τέτοια μέτρα, τα οποία 105 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, θα δημιουργήσει τους νέους κολίγους.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα έστω και αν η ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και πολλοί μεγαλοαγρότες στη Θεσσαλία πίεζαν όλο το προηγούμενο διάστημα για την πάση θυσία υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές.

Αξίζει άραγε η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ με διαλυμένη την αγροτική οικονομία και εξαθλιωμένους τους Ελληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους;

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ