GUARDIAN: Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα» κυκλοφορεί αύριο, Δευτέρα, ο Guardian δίνοντας και το στίγμα της μεγάλης νύχτας των εκβιασμών στις Βρυξέλλες.

Στο άρθρο του ο Guardian γράφει ότι στην διακοπή της συνόδου κορυφής, και κατά τη διάρκεια της τετραμερούς με Τουσκ, Μέρκελ και Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε ωμό τελεσίγραφο: Είτε άμεση αποδοχή και ψήφιση σκληρών προαπαιτούμενων μέτρων έως την Τετάρτη, είτε Grexit και κατάρρευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επικαλείται η εφημερίδα, η σκληρή στάση των Ευρωπαίων – η σκληρότερη που έχει επιδειχθεί στα 5 χρόνια της κρίσης, όπως τονίζεται στο άρθρο – είναι η απάντηση στο «Οχι» του ελληνικού δημοψήφισματος.

«Είχαν προειδοποιήσει τον Τσίπρα ότι με ένα «Ναι» στο δημοψήφισμα θα έπαιρνε καλύτερους όρους, με ένα «Οχι» τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο σκληρά», φέρεται να δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η απαίτηση προς τον Ελληνα πρωθυπουργό για να εγκριθεί το νέο πακέτο δανειοδότησης από τον ESM είναι να ψηφιστεί όλο το πακέτο των μέτρων σήμερα, Δευτέρα, στην ελληνική Βουλή, κι έως την Τετάρτη να ψηφιστούν και αρκετοί εφαρμοστικοί νόμοι για καίρια ζητήματα – από τις αλλαγές στον ΦΠΑ έως το νέο καθεστώς στο ασφαλιστικό.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ