Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ

Αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους, με την αριστερή ιδεολογία τους και κυρίως με τους κινδύνους πλήρους υποταγής της χώρας, εξαθλίωσης του λαού και απώλειας της λαϊκής κυριαρχίας βρίσκονται από χθες το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κληθούν να υπερψηφίσουν αύριο στη Βουλή μια επονείδιστη και εξευτελιστική συμφωνία που μόνο δεινά μπορεί να φέρει, αφού είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία της ίδιας της χώρας.

Αναμφισβήτητα βαριά η ευθύνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κρατούσαν ψηλά τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα, ζητούσαν αξιοπρεπή και εθνικά υπερήφανη διαπραγμάτευση ώστε να επέλθει ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους δανειστές. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από 10 ημέρες περίπου έδωσαν τη μεγάλη μάχη για να πει ο λαός το περήφανο “όχι” σε νέα μέτρα λιτότητας, όχι στους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα.

Τώρα οι βουλευτές αυτοί θα κληθούν να ψηφίσουν μία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει βαριά υφεσιακά μέτρα, ξεκληρίζει τον αγροτικό κόσμο, φτωχοποιεί ακόμη μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, εξοντώνει μικρομεσαίους και νοικοκυριά με την άγρια υπερφορολόγηση, ξεπουλά άνευ όρων τα ασημικά της δημόσιας περιουσίας, δίνει την ενέργεια σε ιδιώτες, και το χειρότερο ακυρώνει τους ίδιους τους βουλευτές που θα κληθούν να πάρουν πίσω την ψήφο τους σε νόμους που πέρασαν από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα για να διορθώσουν αδικίες σε βάρος εργαζομένων.

Θα κληθούν να ψηφίσουν μία συμφωνία που:

  • δεν προβλέπει κούρεμα ή διευθέτηση του μη βιώσιμου χρέους της χώρας
  • δεν εξασφαλίζει ανάπτυξη
  • δεν δίνει καμία σιγουριά παραμονής της χώρας στο ευρώ που υποτίθεται ότι είναι ο εθνικός στόχος, και ο οποίος δεν επιτυγχάνεται με αυτή τη συμφωνία.

Κατά συνέπεια ήλθε η ώρα για τους βουλευτές να πουν στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο ΟΧΙ στη συμφωνία που έφερε κατόπιν πραξικοπηματικών πιέσεων ο πρωθυπουργός, και να προτάξουν εναλλακτικούς δρόμους για τη σωτηρία της χώρας, που σίγουρα υπάρχουν.

Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αν θέλουν να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, απέναντι στους ίδιους, και απέναντι στην ιστορία.

Οι χιλιάδες εξαθλιωμένοι, οι άνεργοι, οι νεκροί της κρίσης και η ίδια η χώρα περιμένουν πολλά από αυτούς, τους οποίους ψήφισαν πριν από 6 μήνες για να τελειώσει η χώρα με τα μνημόνια και τους δανειστές – δυνάστες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ