ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 

Τις εντυπώσεις κέρδισε η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας συμμετέχοντας σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ χορωδιών της χώρας στο Καρπενήσι Ευρυτανίας το διήμερο 4-5 Ιουλίου 2015.

Στο 19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”, ενός σημαντικού θεσμού υψηλού επιπέδου στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον ελλαδικό χώρο, συμμετείχαν συνολικά 15 χορωδίες, δέκα από την Ελλάδα και πέντε από το εξωτερικό (Ρουμανία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σερβία και Γαλλία). Το φεστιβάλ ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή παρέλαση όλων των φωνητικών συνόλων στους δρόμους του κέντρου της γραφικής πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου οι χορωδίες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν ένα μικρό πρόγραμμα.

XOROD3Η συμμετοχή της Χορωδίας της Λάρισας συνεχίστηκε στο κατάμεστο θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου όπου παρουσίασε ένα δροσερό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Τα μέλη της χορωδίας κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στο φεστιβάλ λόγω του δημοψηφίσματος της Κυριακής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να επισκεφτούν το γνωστό μοναστήρι της Παναγίας Προυσσώτισσας και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα. Τη χορωδία συνόδευσε η διευθύντρια του Β’ ΚΑΠΗ Λάρισας κ. Βασιλική Γιαννίκη – κοινωνική λειτουργός και ο κ. Δημήτριος Ζαχαρός – σύμβουλος τοπικού διαμερίσματος Δήμου Λαρισαίων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com