Η ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

 

Η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων στην Ελλάδα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν το αντικείμενο ημερίδας που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με διοργανώτρια την ΕΝΔΙΑΛΕ και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΝΔΙΑΛΕ κ.  Δεληγιώργη, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κ. Κυρίτση και τον εκπρόσωπο του GEIR κ. Καραβασίλη, το ζήτημα της επικινδυνότητας των αποβλήτων λιπαντικών ελαίων καθώς και η αναγκαιότητα της αναγέννησης τους κατά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, προκειμένου να διαφυλαχθεί το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, αλλά και να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη συστηματική συνεργασία για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Κώστας Δεσπόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγικό πλάνο και σχεδιασμό προσανατολισμένο στη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής ισορροπίας, εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση και έχει πετύχει σημαντικούς στόχους που την καθιστούν μία από τις πιο «πράσινες» Περιφέρειες στη χώρα μας.

Η σημερινή ημερίδα ήταν εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο συντονισμού φορέων, προκειμένου να κινηθούμε συντεταγμένα στο στόχο της διαφύλαξης του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της εξοικονόμησης φυσικών πόρων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις υπηρεσίες της θα συνεργαστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι».

Στην ημερίδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων διευθυντές και στελέχη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Μεταφορών και Διευθύνσεων ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ