«ΑΔΥΝΑΤO “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ»

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή των τελευταίων μηνών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε στο γερμανικό ραδιόφωνο την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή της πρώτης δέσμης μέτρων που προαπαιτούνται για τη συμφωνία.

«Μετά το “ναι” από την Αθήνα είμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», είπε αρχικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της κάνοντας πράγματα που θα τη βοηθήσουν να είναι ανεξάρτητη από μία ακόμα βοήθεια.

«Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδος στην υλοποίηση των μέτρων. Θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «πολλοί οικονομολόγοι -του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου- θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της δίχως κούρεμα», επιμένοντας ότι «ένα προσωρινό Grexit θα ήταν καλύτερο». * Germany’s Schaeuble temporary grexit would perhaps be the better path – RTRS

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Ελλάδα χωρίς ένα “κούρεμα” του χρέους», είπε ακόμη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα υποβάλει αίτημα στο γερμανικό κοινοβούλιο για περαιτέρω ενίσχυση προς τη χώρα», λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ