ΣΤΟ ΝΙΣ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σε διεθνές φεστιβάλ χορού που πραγματοποιείται στο Νις της Σερβία, παίρνουν μέρος χορευτές και χορεύτριες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα από σήμερα έως τις 21 Ιουλίου, η ελληνική αποστολή θα βρίσκεται στο Νις την όμορφη πόλη της νότιας Σερβίας, και παίρνει μέρος στο 8ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Νις, το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας και ο Δήμος του Νις, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία της CIOFF.

Στο Νις, στη γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χορευτές της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, την Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θράκη. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από χορευτικές παραστάσεις, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ξεναγήσεις στην όμορφη πόλη του Νις, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας.

Παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, τολμά να ταξιδέψει και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού μας, να δείξει την Ελληνική ψυχή που αιώνες τώρα μεγαλουργεί, ιδιαίτερα όταν απειλείται. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα της αποστολής.

Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών στο Νις, εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ