ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ 2 ΕΥΡΩ!!

 

«Η έλλειψη ενός φαρμάκου που κοστίζει μόλις 2 ευρώ μπορεί να επιφέρει σοβαρότατες επιπλοκές σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη», υπογράμμισαν  σήμερα στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας στους διοικητές των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ κκ Καραμπάτσα  και Αντωνίου τα μέλη της Επιτροπής Λαϊκής  Αλληλεγγύης ν. Λάρισας.

Η διαμαρτυρία αφορούσε σε έλλειψη φαρμάκου για τον μελιταίο πυρετό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία,  με τα μέλη της Επιτροπής να υποστηρίζουν πως «η έλλειψη αποτελεί συνέπεια της εξάρτησης των νοσοκομείων από τους επιχειρηματικούς ομίλους της φαρμακοβιομηχανίας και την κερδοφορία τους…», ενώ ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών υγείας για την άμεση διάθεση του φαρμάκου.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΓΝΛ και του ΓΝΛ Κώστας Καραμπάτσας  αναφέρθηκε σε μια γενικότερη έλλειψη του συγκεκριμένου σκευάσματος πανελληνίως, ενώ όπως τόνισε «… έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η έλλειψη».

Τέλος ο κ. Καραμπάτσας  ξεκαθάρισε πως το θέμα προέκυψε ως «ζήτημα της αγοράς» και όχι εξαιτίας οικονομικής δυσπραγίας των Νοσοκομείων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ