ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης, την Τρίτη, 21 Ιούλη 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Εμμανουήλειο, στις 8:30μμ για να συζητήσουν και να αποφασίσουν κοινές δράσεις αντίστασης, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη μας απέναντι στη νέα θύελλα μέτρων πήρε η διοίκηση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα  δύσκολη κατάσταση.

Ενα είναι δεδομένο, η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών νομιμοποιεί όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα και φέρνει κι άλλα πιο βαριά.

Πάλι ο λαός θα τα πληρώσει.

Ο εργαζόμενος λαός, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι – μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, η νεολαία δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από δήθεν σωτήρες, όση περηφάνια και αξιοπρέπεια κι αν διαθέτουν. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κόμματα και κυβερνήσεις που μοναδικός στόχος τους είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών ακριβώς που έχουν την ευθύνη για την κατάστασή μας: του μεγάλου κεφαλαίου και την εξουσία του, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σωτηρία του λαού είναι μόνο οι αγώνες του !

Ενας είναι ο δρόμος για μας !

Να αντισταθούμε απέναντι σ΄αυτές τις δυνάμεις, σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, να μη περάσουν τα νέα μέτρα, να παλέψουμε για την αποκατάσταση των απωλειών.

Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας στα Σωματεία μας, τους συλλόγους μας.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όπως κι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, σε κοινό μέτωπο κι αγώνα, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε κοινή σύσκεψη, την Τρίτη, 21 Ιούλη 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Εμμανουήλειο, στις 8:30μμ γιανα συζητήσουμε και να αποφασίσουμε κοινές δράσεις αντίστασης, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στη νέα θύελλα». Η επιστολή απευθύνεται στους παρακάτω συλλόγους:

  1. Σύλλογο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.
  2. Αγροτικό Σύλλογο Τυρνάβου
  3. Σωματείο Εργαζομένων Οινοποιείου Τυρνάβου
  4. Παράρτημα Οικοδόμων Τυρνάβου
  5. Σύλλογο Αμβικούχων Τυρνάβου
  6. Ομάδα Γυναικών (ΟΓΕ)
  7. Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου
  8. Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου
  9. Μορφωτικό Σύλλογο Τυρνάβου
  10. Σύλλογο Ποντίων Τυρνάβου
  11. Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκτων
  12. Σύλλογο Γαϊτανάκι – Μπουρανί Τυρνάβου
  13. Σύλλογο Περιστεράδων Τυρνάβου
  14. Παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Τυρνάβου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ