«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ» ΣΤΟ «ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ»

Την ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» που διεκδίκησε το περσινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, προβάλλει από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 24  Ιουλίου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο «Σινέ Μύλος».

Είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρανομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά, μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία κοινωνία σε κρίση.

Υπόθεση:
Η ανισότητα, η αδικία, οι απαιτήσεις του κόσμου που ζούμε προκαλούν άγχος και κατάθλιψη σε πολλούς ανθρώπους. Ενίοτε, κάποιοι από αυτούς ξεσπούν. Αυτή είναι μια ταινία γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Οι χαρακτήρες του Ιστορίες για Αγρίους, περνούν το λεπτό όριο που διαχωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση του να χάνεις τον έλεγχο.

. Απολαυστική μαύρη σάτιρα σε παραγωγή Πέδρο Αλμοδόβαρ, η οποία ξεκινά από το «η κόλαση είναι οι άλλοι», για να καταλήξει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο ότι, τελικά, η κόλαση παραμονεύει μέσα μας. Ανεκδοτολογικά, προβλέψιμα, μελοδραματικά, αλλά και αναπάντεχα, βαθιά εξομολογητικά και θεόπικρα, πραγματεύεται χωρίς ταμπού την ένοχη απόλαυση που νιώθουμε όταν τα σκοτεινά ένστικτα παίρνουν το πάνω χέρι. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών και επίσημη έναρξη των 20ών Νυχτών Πρεμιέρας.

Το καστ της ταινίας αποτελείται από τους σημαντικότερους Αργεντινούς ηθοποιούς, ανάμεσά τους και ο Ρικάρντο Νταρίν («Εννέα Βασίλισσες» και «Το Μυστικό στα Μάτια της») και η Μαρία Ονέτο («Η Ακέφαλη Γυναίκα»), ενώ τη μουσική υπογράφει ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ («Βαβέλ» και «Το Μυστικό του Brokeback Mountain») Γκουστάβο Σανταολάγια.

Αργεντίνικη Δραματική Κομεντί 2014 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 122’/ Σκηνοθεσία Ντάμιαν Σιφρόν/ ώρα έναρξης 22.00/ γενική είσοδος 4 ευρώ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ