ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τα ψιλά γράμματα σε μία συμφωνία είναι που αλλάζουν πολλές φορές το νόημα. Στο προσχέδιο συμφωνίας για το μνημόνιο ΙΙΙ που ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή με 229 ΝΑΙ, περιλαμβάνονται όχι μόνον φρικαλεότητες ως προς τα νέα μέτρα, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικές “λεπτομέρειες“, στις οποίες είτε δεν αναφέρθηκε καθόλου ο πρωθυπουργός στην σχετική συνέντευξη  του στην ΕΡΤ, είτε αναφέρθηκε διαστρεβλώνοντας το  νόημά τους.

Κορυφαίες “λεπτομέρειες” είναι:

  1. Αποδοχή  από ελληνικής πλευράς ότι η πιθανή μη βιωσιμότητα του χρέους είναι αποκλειστική ευθύνη της απόκλισης της Ελλάδας από το “σωστό δρόμο” των προηγούμενων μνημονίων τους τελευταίους 12 μήνες
  2. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα “κουρέματος” χρέους,
  3. Ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  4. Ρήτρες μηδενικού ελλείμματος στο ασφαλιστικό σύστημα
  5. Ημι-αυτόματη μείωση δαπανών στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι “φιλόδοξοι” στόχοι των πλεονασμάτων (τα οποία ούτε καν προσδιορίζονται)

Υπάρχουν και πολλές λεπτομέρειες που συμπληρώνουν την εικόνα της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ & ΕΞΟΧΩΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ αυτής της χώρας στους δανειστές. Με την υπογραφή μας, για  άλλη μια φορά. Η τραγωδία δεν έχει τέλος.

Διαβάστε στον σύνδεσμο παρακάτω το πρωτότυπο κείμενο της συμφωνίας που κυρώθηκε από τη Βουλή μαζί με τα “ερμηνευτικά σχόλια” στο περιθώριο και κρίνετε και μόνοι σας.

ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ