ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει βίαια ή τρομακτικά όνειρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι εφιάλτες εξυπηρετούν ένα σημαντικό σκοπό στην ψυχική μας υγεία.

Σε ένα νέο βίντεο από το New York Magazine, «The Good Side of Bad Dreams» (= Η Καλή Πλευρά των Κακών Ονείρων) ερευνητές ειδικοί στον ύπνο υποστηρίζουν ότι τα άσχημα όνειρα χρησιμεύουν ως μια μορφή συναισθηματικής απελευθέρωσης, που μας επιτρέπει να ξεφορτωθούμε το στρες και τις ανησυχίες που μας ταλαιπωρούν όταν είμαστε ξύπνιοι.

«Τα πράγματα που μας απασχολούν περισσότερο όταν είμαστε ξύπνιοι συνεχίζουν να μας αναστατώνουν όταν κοιμόμαστε,” το βίντεο εξηγεί. «Το υποσυνείδητό μας παίρνει τους αφηρημένους φόβους μας και να τους μετατρέπει σε ιστορίες με τη μορφή εφιάλτη.”

Δείτε πώς αυτό λειτουργεί: Ο εφιάλτης παίρνει στην ουσία τον φόβο και τον μετατρέπει σε μνήμη. Αυτό είναι χρήσιμο, δεδομένου ότι τις μνήμες είναι πιο εύκολο για το μυαλό να τις αντιμετωπίσει επειδή αντιπροσωπεύουν κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Επομένως δεν μιλάμε πλέον για “ασαφείς ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μας,” λέει ο αφηγητής του βίντεο.

Έτσι, εάν είστε ένας από τους έως 8% των ενηλίκων οι οποίοι μερικές φορές έχουν εφιάλτες, μην ανησυχείτε για αυτό: ο εγκέφαλός σας απλά σας βοηθά να ξεπεράσετε τους φόβους σας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ