ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ 61 ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, την επίσκεψη τριμελούς επιτροπής του σώματος εθνοφυλάκων της 61 Μ.Ε., αποτελούμενη από τους Νικόλαο Καραμίχο, Γεώργιο Μπάτζιο και Δημήτριο Γούσιο.

Οι εθνοφύλακες, εκπροσωπώντας τους τριάντα δύο (32) συνολικά συναδέλφους τους, εξέθεσαν στον Άρη Καραχάλιο τους φόβους τους για τη σχεδιαζόμενη, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατάργηση της 61 Μ.Ε. και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σε μονάδα της Λάρισας, γεγονός που θα σημάνει την αυτόματη λύση της σύμβασης εργασίας τους.

Οι εθνοφύλακες, άπαντες δημότες και κάτοικοι του Δήμου Φαρσάλων, είναι ιδιαιτέρως θορυβημένοι μπροστά στο διαφαινόμενο ενδεχόμενο της απώλειας της θέσης τους και του μικρού μηνιαίου εισοδήματος, που τους προσφέρει, δεδομένου δε ότι για τους περισσοτέρους είναι το μοναδικό τους έσοδο, ενώ υπάρχουν άτομα που απασχολούνται στη συγκεκριμένη θέση πλέον των δεκαπέντε ετών και έχουν διαμορφώσει τη ζωή τους σε αυτή τη βάση.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δήλωσε εμφατικά τη στήριξή του στην προσπάθεια διατήρησης της 61 Μ.Ε. στα Φάρσαλα, επιδίωξη για την οποία είχε και στο παρελθόν σθεναρά αγωνιστεί.

Ο Δήμαρχος πιστεύει ακράδαντα στην αναγκαιότητα ύπαρξης της 61 Μ.Ε., θεωρώντας ότι μια τέτοια μονάδα στην καρδιά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας εξυπηρετεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του στρατεύματος. Επιπλέον, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, η μονάδα απορροφά εργατικό δυναμικό της περιοχής του Δήμου Φαρσάλων και τονώνει την τοπική οικονομία με τα εξήντα επτά (67) άτομα που συνολικά απασχολεί.

Ο Άρης Καραχάλιος δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποτρέψει την κατάργηση της μονάδας και θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των εθνοφυλάκων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ