ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτικά για τη δολοφονική επίδραση των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα στην ελληνική οικονομία είναι τα στοιχεία για το ύψος του ΑΕΠ χωρών που βρισκόταν στις πρώτες 100 θέσεις σχετικά με τον πλούτο τους παγκοσμίως τα οποία δημοσιεύει το Global Finance Magazine.

Βάσει αυτών των στοιχείων η χώρα μας έχει υποχωρήσει αισθητά από το 2009 μέχρι σήμερα τόσο σε θέσεις όσο και σε ύψος του ΑΕΠ, αφού από την 30η θέση το 2009 με ΑΕΠ 28.069,82$, βρέθηκε το 2013 στην 42η θέση της κατάταξης με ΑΕΠ 23.930,22$.

Ενδεικτικό της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνιο αύξαναν κάθε χρόνο έστω και ελάχιστα το ΑΕΠ τους, ενώ και αρκετές χώρες μας προσπέρασαν ενώ και άλλες που βρισκόταν πολύ πίσω μας μας πλησίασαν και με δεδομένο ότι η πτώση του ΑΕΠ στη χώρα μας συνεχίζεται αναμένεται να μας προσπεράσουν. Ετσι οι μόνες χώρες εντός ΕΕ που θα βρίσκονται πίσω μας, πιθανότατα για λίγα ακόμη χρόνια θα είναι η Βουλγαρία 66η και η Ρουμανία 73η σήμερα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Κατάρ Λουξεμβούργο, Σιγκαπούρη καταλαμβάνουν την τριάδα των πιο πλούσιων. Επίσης κάτω από την  Ελλάδα βρίσκονται οι εταίροι στην Ε,Ε Πορτογαλία, Λιθουανία, Εσθονία , Πολωνία, Λετονία. Η Γερμανία είναι στην 18η θέση, η Γαλλία στην 25η, η Ισπανία στην 31η θέση  η Ιταλία στην 32η, ενώ μας προσπέρασαν Μάλτα, Τσεχία, Σλοβακία και Σλοβενία.

πλουτ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ