ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ SIM ΤΟ 2016

Σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση του ανοικτού προτύπου για μια νέα κάρτα SIM από τον οργανισμό GSMA, την διεθνή ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η ενσωματωμένη στις συσκευές e-SIM έρχεται για να διευκολύνει την αλλαγή δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και να υποστηρίξει την αυξανόμενη ανάγκη για εγγενή δυνατότητα δικτύωσης στα πράγματα, και κυρίως, στα αυτοκίνητα.

Κάθε smartphone/tablet θα έρχεται με ενσωματωμένη κάρτα συνδρομητή και η επιλογή δικτύου θα γίνεται ηλεκτρονικά από την συσκευή. O συνδρομητής θα μπορεί να συνδέσει με τον λογαριασμό του στο ίδιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας περισσότερες από μια συσκευές.

Οι πρώτες συσκευές με ενσωματωμένη κάρτα αναμένονται το καλοκαίρι του 2016.

Αν και φαινομενικά θα είναι εύκολο να αλλάξει κανείς δίκτυο με ένα tap στην λίστα των παρόχων, με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τις αλλαγές που ενδεχομένως θα επιφέρει στα δεσμευτικά σήμερα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας -και ως προς την διάρκεια και ως προς τις τιμές και ως προς την ποιότητα της υπηρεσίας.

Σημαντικό είναι επίσης ότι με την eSIM δεν θα απαιτείται η αλλαγή κάρτας οπουδήποτε στον κόσμο -η αλλαγή του παρόχου σύνδεσης θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Από την άλλη, η embedded SIM έρχεται να ικανοποιήσει μια άλλη, μεγαλύτερη ανάγκη, που αναδύεται από τον αυξανόμενο αριθμό των πραγμάτων που χρειάζονται διαρκή πρόσβαση στο Ίντερνετ.

seleo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ