61,31% ΟΧΙ!!!  61.31% ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!

Δυστυχώς η έννοια της δημοκρατίας καταπατήθηκε πλήρως με το νέο μνημόνιο που μας φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ. Καλούσαν το λαό να συμμετέχει σε ένα δημοψήφισμα το οποίο είναι η έννοια της λέξεως δημοκρατία και αυτοί αντί να σκίσουν τα μνημόνια έσκισαν το δημοψήφισμα λες και δεν έγινε ποτέ, και όχι μόνο αυτό, αλλά μας φέρνουν ένα μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα δύο.

Η κυβέρνηση μη μπορώντας να ξεφύγει από το αδιέξοδο που βρήκε στις διαπραγματεύσεις με τους εκβιαστές “εταίρους” αναγκάστηκε πολύ σωστά να καταφύγει στην λαϊκή βούληση και να δημιουργήσει στον ελληνικό λαό την αίσθηση ότι συμμετέχει και αυτός στις προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας. Ο λαός με την περηφάνια που τον διακρίνει πήγε στις κάλπες και παραμερίζοντας πολιτικές ταυτότητες και ιδεολογίες ψήφισε ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια, για την δημοκρατία όπως έλεγε το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ποσοστό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού για να δείξει στην Ευρώπη τι σημαίνει λαϊκή  εξουσία. Η κυβέρνηση μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος έριξε το βάρος στην εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ έχοντας απέναντι τα πουλημένα συστημικά ΜΜΕ,όλο το σάπιο παλαιοκομματκό κατεστημένο και τις τράπεζες κλειστές με την οικονομία στο χείλος του γκρεμού. Παρ’ όλα αυτά ο λαός αψήφισε την τρομοκρατία και την σάπια προπαγάνδα και έβγαλε το ΟΧΙ με συντριπτικό ποσοστό.

Το ΟΧΙ όμως έγινε γρήγορα ναι! ΝΑΙ στη σωτηρία ξανά τον τραπεζών ναι στα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό. Ένα δημοψήφισμα τελικά που δεν έπρεπε να γίνει διότι μας ζητούσαν να απορρίψουμε μέτρα καταστροφικά για την πατρίδα και τον λαό  και αυτοί τελικά μας έφεραν χειρότερα. Οι αγορές τελικά δεν χόρεψαν στο ζουρνά που θα χτυπούσε η κυβέρνηση , αντίθετα οι Έλληνες χόρευαν στα κάρβουνα επί μία εβδομάδα με κλειστό το τραπεζικό σύστημα, και τώρα θα συνεχίσουν να χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου.
Φτάνοντας στην σημερινή κατάσταση το μνημόνιο 3 είναι λίγο πριν την είσοδο στη ζωή μας με το βάρος να πέφτει ακόμη μία φορά στις πλάτες του ελεύθερου επαγγελματία, του αγρότη και του εργαζόμενου. Ένα μνημόνιο σκληρό και ισοπεδωτικό. Ο πρωθυπουργός απλά κέρδισε χρόνο και αν νομίζουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει με αυτά τα μέτρα είναι γελασμένοι. Η Αριστερή Πλατφόρμα που από την μία μας λέει πως δεν ψηφίζει τα μέτρα αλλά στηρίζει την κυβέρνηση βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης έμεινε εκεί μη μπορώντας να σηκώσει ο πρωθυπουργός το βάρος του και να το μεταφέρει στον ελληνικό λαό . Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει για άλλα δύο χρόνια, αυτός ο νόμος έκτρωμα όπως έλεγε η κυβέρνηση όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και το είχε σημαία προεκλογική αυτός ο νόμος που κυριολεκτικά ισοπέδωσε τα μεσαία στρώματα παραμένει. Ο κατώτατος μισθός αφού στη αρχή θα ανέβαινε στα 751 σε βάθος τετραετίας τώρα το βλέπω για άπιαστο όνειρο για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Κύριε πρωθυπουργέ ένα ΟΧΙ το κάνατε ΝΑΙ. Την περήφανη στάση του λαού ενάντια στους εκβιαστές του την μετατρέψατε σε υποδούλωση. Το 61.31% της δημοκρατίας το μετατρέψατε σε μνημόνιο. Την ελπίδα που ήρθε την μετατρέψατε σε απογοήτευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ