ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με ανάρτηση της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά, στο facebook, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης, επαναλειτουργεί.

Η γνωστή συνδικαλιστής της Αστυνομίας έγραψε: «Ήρθε η διαταγή που ορίζει ότι τα τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Ξάνθης και Ρεθύμνου θα λειτουργήσουν προκειμένου να υποδεχθούν προς εκπαίδευση τους δόκιμους αστυφύλακες, για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 -2016! Μια εξαιρετική εξέλιξη! Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους και τους συνδικαλιστές, οι οποίοι έδωσαν μεγάλο αγώνα για την επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών!»

Επισήμως από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση δεν ανακοινώνεται ακόμη κάτι και αναμένεται ότι τη Δευτέρα θα αποσαφηνιστεί αλλά φαίνεται ότι οι υποσχέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου και της ΕΛΑΣ προς τους κυβερνητικούς βουλευτές θα υλοποιηθούν, παρότι δεν είχαν διατηρήσει επιφυλάξεις ως προς γραφειοκρατικά ζητήματα για την αμέσως επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά

Φαίνεται ότι αυτά ξεπεράστηκαν και το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Ξάνθης θα λειτουργήσει ήδη από το Σεπτέμβρη. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα η Σχολή της Ξάνθης για ένα διάστημα θα συνυπάρχει στις εγκαταστάσεις με το Κέντρο Κράτησης των Μεταναστών, το οποίο ήδη έχει απομονωθεί από τα υπόλοιπα κτίρια. Οι 4 σχολές που θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά θα εκπαιδεύσουν τους εισακτέους του 2013-2014 από τις Πανελλαδικές, που ανέρχονται σε 500.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο πολιτικός, κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος από την κατάργηση του Τμήματος επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν ιδιαίτερα μεγάλος για την τοπική κοινωνία και οι αντιδράσεις ιδιαίτερα έντοντες. Η τότε πολιτική ηγεσία Ν. Δένδια είχε κάνει λόγο για προσωρινό μέτρο αλλά ταυτόχρονα, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, είχε λάβει χρηματοδότηση και είχε δεσμευτεί για 10 χρόνια, προκειμένου να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης.

Αυτό ήταν και το κώλυμα που αντιμετώπισε η νέα πολιτική ηγεσία, όπως ανέφερε στους δύο κυβερνητικούς βουλευτές, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Τελικώς, φαίνεται να υλοποιείται η δέσμευση των τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυνομίας.

seleo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ