ΙΣΠΑΝΙΑ: ΧΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ PODEMOS ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σημαντικό έδαφος φαίνεται πως χάνει το Podemos ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) αλλά και οι Σοσιαλιστές (PSOE) διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GAD3 που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα ABC, το PP συγκεντρώνει το 29,1% και το PSOE το 25,1%. To Podemos, που στα μέσα Ιουνίου αναμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία κερδίζοντας τις τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στις δημοτικές εκλογές, έχει πέσει στο 15%. Σε δεύτερη δημοσκόπηση, από την εταιρεία ερευνών Simple Logica που δημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα larepublica.es, έδειξε παρόμοια αποτελέσματα.

Ωστόσο οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατες μετρήσεις που έχουν δείξει τα τρία κόμματα να είναι σχεδόν στήθος με στήθος. Σε δημοσκόπηση της Metroscopia, που θεωρείται σημείο αναφοράς στην Ισπανία, την οποία δημοσίευσε η El Pais στις 5 Ιουλίου, τα τρία κόμματα συγκέντρωναν ποσοστό από 21,5% έως 23%.

Τόσο στη δημοσκόπηση της GAD3 όσο και σε εκείνη της Simple Logica το δείγμα αποτελείτο από περίπου 1.000 ψηφοφόρους. Η πρώτη διενεργήθηκε στο διάστημα 23 Ιουνίου-8 Ιουλίου και η δεύτερη από την 1η έως την 9η Ιουλίου.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ